+2 bodů
289 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Již dlouho přemýšlím o koupi keramického nože. Nejsem na tom po finanční stránce nejlépe, proto se raději zeptám. Máte s tímto nožem zkušenosti? Ostří se? Je hodně ostrý? Nedokážu si představit jak to může krájet keramika.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

5 reakce

+2 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Krájí dobře - do prvního poškození...
;-)
Keramické nože nejsou špatné, ale naostřit je v domácích podmínkách je skoro nemožné (takže po ztupení jsou k odpisu) - ale hlavně jsou velice křehké, takže jakýkoli náraz (např. na kost) snadno vyštípne zub (neopravitelné), nesmíš jimi ´páčit´ nebo sekat (zlomí se)...
Osobně nedám dopustit na kvalitní nože ocelové, které si nabrousí každý zručný ´kuchtík´.



+2 bodů
boruvka Registrovaný (403 bodů)

Také jsem měla keramický nůž. Až tak moc jsem s ním spokojená nebyla. Dobrý je na krájení pečiva, zeleniny a ovoce. Na krájení masa mám nejraději také ocelové nože. Dle potřeby si jej nabrousím, ale keramický se nedá. Při držení v ruce jsem měla stále takový zvláštní pocit. Nač je mi nůž, na který musím dávat pozor, abych ho nezničila?

Na druhou stranu je dost lidí, co si nože chválí. Je to módní novinka, která časem podle mne zanikne.

+2 bodů
zzzzz Registrovaný (420 bodů)

Já mám dva jsou velmi ostré, mám je asi rok. Musíte s nimi opatrně zacházet, hned po použití je opláchnout, a hlavně nekrájet třeba v plechu na pečení.
Mám jeden malý a jeden velký na maso, ten je vážně super.

0 bodů

Ještě že jsem se neunáhlila.

boruvka Registrovaný (403 bodů)

Investujte peníze raději do kvalitních nožů, které vám vydrží dlouhá léta.

Taky si myslím. Podle mě jsou mnohem lepší než keramické, klasické kuchyňské nože



Související témata

0 bodů
1 reakce 374 zobrazení
0 bodů
8 odpovědí 505 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 990 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 360 zobrazení
0 bodů
20 odpovědí 6.2k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 494 zobrazení
0 bodů
8 odpovědí 414 zobrazení
...