0 bodů
744 zobrazení
v kategorii Společnost

Bránili naši vlast, tak daleko v cizím státě? Kým jsme byli v bezprostředním ohrožení ?
Proč se náš stát **** do věcí, které nám v ničem nepřispívají?! Máme snad málo problému doma?!

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+2 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)
označeno jako nejlepší reakce
 
Nejlepší reakce

Za penize ....kdyz to prezije tak ma kolem 170 tis ..za misi ....uz vis proc se tam tak hrnou ? Hele nikdo je nenutil jit do armady ..sli tam stim ryzikem ze mohou prijit k urazu nebo o zivot ...je to jejich prace a ne spatne placena take maji vyhody ..
Koukej ...podobnou otazku si muzes polozit treba ...u horniku proc umiraji hornici v zavalech ..je to snad proto ze by jsme jinak trpeli zimou.. kdyz Polske uhli je levnejsi ..nez to ceske ? Ne proto to nebude ...je to proto ze jde jen o zisk ...
Jak rikam Nikdo je tam nenutil jit ..byla to ciste jejich volba ...!!

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢

přesně!!! od známého co je voják vím, že bez protlačení, se tam jen tak nedostanou a riziko znají...Afgán, je strašný i na psychiku, změní je! je smutný co se stalo, ale jak píšeš, je to jejich práce. kdo se postará, třeba o rodinu kamioňáka, dělníka...lidí při výkonu zaměstnání umírá víc !!!



+4 bodů

Upraveno

John Donne (asi 1571, Londýn, Anglie - 31. března 1631, tamtéž) byl anglický básník a anglikánský kněz, hlavní představitel tzv. metafyzické poezie.

"Žádný člověk není ostrov sám pro sebe, každý je kus nějakého kontinentu, část nějaké pevniny; jestliže moře spláchne hroudu, je Evropa menší, jako by to byl nějaký mys, jako by to byl statek tvých přátel nebo tvůj: smrtí každého člověka je mne méně, neboť jsem část lidstva. A proto se nikdy nedávej ptát, komu zvoní hrana. Zvoní tobě."

Dnes truchlíme nad čtyřmi vojáky, kteří v tomto boji položili své životy. Věnujme jim vzpomínku a vzdejme poctu. Jejich angažmá tisíce kilometrů od vlasti mělo stejný smysl, jako angažmá Američanů, Kanaďanů, Jihoafričanů, Australanů, Novozélanďanů a dalších na evropském bojišti druhé světové války. Také tisíce námořních mil od jejich domovů.
http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-slovo-ke-ctyrem-padlym-dpo-/p_zahranici.aspx?c=A140710_102625_p_zahranici_wag#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=pes_neviditelny&utm_content=main

ad Hula,
Přesně v tomhle duchu se ptali i Angličané po podpisu Mnichovské dohody proč by se měli angažovat kvůli nějaké cízí a pro ně neznámé zemi... Jak to dopadlo víme všichni.
(Dle historiků - tehdy ještě byla šance zabránit nejstrašnější válce v dějinách lidstva).

Jako malá země v centru Evropy bychom neměli šanci bez principu kolektivní bezpečnosti. Právě proto byla založena OSN a její OBSE.
Takže podobné mise vyplývají z našich závazků v NATO (od prvopočátku jako OBRANNÉ společenství). Nelze jen parazitovat a očekávat, že v případě nouze se nás ostatní zastanou, pokud bychom sami jen brali.

Podobné polemiky na netu hluboce uráží vojáky na misích (dnes mají všichni na internet přístup) a svědčí jen o krátkozrakosri a ubohosti části tzv. "netové lůzy".
Možná by neškodilo některým neznalým si zopáknout základní pojmy, třeba co je to vlastně "žoldák" - osvěta viz níže:
http://www.reflex.cz/clanek/komentare/57672/jiri-x-dolezal-mrtvi-cesi-v-afghanistanu-aneb-jdete-uz-nekam-s-temi-zoldaky.html?fromNewsletter=1

+2 bodů
dábel Registrovaný (297 bodů)

padly za svůj finanční zájem nikdo je nenutil tam jet tydle myse sou velmi dobře finančně ohodnocený a navíc tam některý táhne i touha po dobrodružství no a realita občas bejvá jiná a musí se počítat i stim nejhorším
mám tu pár kamarádů co jezdili ještě do jugoslávie a mám tu i kluky co byly v legii a na dotaz co je tam táhlo mi odpověděli pouze peníze

+1 bodů
milan.cukrar Registrovaný (176 bodů)

Asi nebudete se mnou souhlasit, ale bránili i naší vlast, Evropu, demokracii, tamní lidé, které mají jiné smyšlení, nežli atentátníci..
I kdyby tam nebyli, tak problémy máme a mít budeme. To nesouvisí s problémy doma.

Občas i závist lidí promluví..

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Milane ...Promin... ale nikdo neni dale od pravdy nez ty ...
(facepalm) kdo by jim mel co zavidet ? Krev na jejich rukou ...?..v zajmu takzvaneho vetsiho dobra ? Ty tady pises o Demokracii ...prosimte najdi si slovnik cizich slov a podivej se co to vlastne je ta >>> Demokracie << nebo vis co ja ti to najdu na Wikipedii cti zde .. >> http://cs.wikipedia.org/wiki/Demokracie pak se jdi projit ven ..precti si noviny zapni si televizi a chvily odloz ..ty ruzove bryle ...pak si poloz otazku JE TOTO DEMOKRACIE ?..Pak jdi na Wikipedii a tam si najdi >> Kapitalismus << ...nebo ja ti to zase najdu ..>> http://cs.wikipedia.org/wiki/Kapitalismus ..pak si poloz otazku neni nahodou ta nase slavna Demokracie ..jen maskovany Kapitalismus ?...Uvidis ze te prekvapi na co prijdes ...:D
Apropo ..mam rodinu v armade mam zname v armade mam je i u policie ..98% lidi co jdou k temto slozkam ...tam nejdou kvuli tomu aby chranili tebe a me ...oni tam jdou kvuli penezum a vyhodam ...to ze takzvane chrani tento system a zajmy tech nahore je uz jen vedlejsi produkt ...:D
Jsi uz dost starej aby jsi nebyl ..tak naivni jak jsi ted ...:D

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

on je to trocha inak - snažíme sa /amíci, európa a teda i my/ exportovať našu predstavu spravodlivosti do inej kultúry, ato sa, ako vidno i z histórie (ameriky, a to všetky), nedarí - nedarí sa to v prospech domorodého obyvateľstva, ale iba v prospech nás, agresorov, lebo tými v skutočnosti sme.

len sa pozrite do vlastnej histórie - bez ohľadu, kto sa dostával k moci (národovci (zjednodušene povedané) v roku 1918, komunisti, dnešná kapitálová demokracia, ehm), vždy sme si tvrdo stáli za tým, že cudzím (rakúšanom, nemcom, rusom, amíkom a svetu) sme avízovali: Nemiešajte sa nám do toho!

no a pritom to sami robíme.

nuž, čo s tým?

(smoking)

image
+1 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

možno si poviete, že sa jedná o slovíčka, ale nie je to tak:

títo vojaci nepadli, ale boli zabití, nepadli hrdinskou smrťou v boji, ale ich zabil atentátnik.

preto nechápem, prečo majú štátny pohreb, prečo armáda pomáha ich rodinám atď - niečo podobné sa môže stať i obyčajnému turistovi (viď šialené dievčatá v pakistane).
nechápem, prečo by mali byť povýšení in memoriam, keď sa ničoho hrdinského nedopustili.
i keď chápem tú obrovskú stratu, veď ako daňoví poplatníci platíme ťažké prachy za ich hranie sa na vojačkov (výcvik, my im ešte za platíme mzdu, cesta, pobyt, diéty, a teraz špeciál, štátny pohreb, niečo pozostalým, ....).

je to humbuk pre nič.
odpúšťam si komentáre typu žoldnieri a ostatné.

(smoking)

image

svojho času som mala možnosť si vypočuť zaujímavý dialog lekára a vojaka idúceho na "spanilú jazdu" v rámci OSN
lekár: vaše zdravie po predchádzajúcej misii, následkom zranenia od míny nie je najlepšie. Prečo vlastne tam chcete ísť znova? Len mi preboha nehovorte tie oficiálne kecy...
vojak: nemal som prácu a mám rád dobrodružstvo, tak som sa prihlásil a zarobil som za jednu misiu viac než by som zarobil doma
lekár: dobre, chápem,ale prečo idete znova?
vojak: zarobím dosť, aby som mal, kým si nájdem nejakú civilnú prácu
lekár: ale tu čítam v papieroch, akýkoľvek úraz, či smrť na misii sa nepovažuje za pracovný úraz...
vojak: to nebol pracovný úraz, to vybuchla mína a tá ma dotrhala
(bolo to koncom 90-tych rokov)
myslím, že k tomu niet čo povedať.
Prirodzene, idú tam aj ľudia "z presvedčenia", nielen dobrodruhovia ako spomínaný vojak

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Za zájmy USA a NATO. Obrana demokracie je jen špatná zástěrka. Plačeš sice dobře, ale na špatném hrobě. Musíš se obrátit na parlament, nebo na vládu.

To se s každou otázkou musím obrátit na Parlament? Tak promiň, příště!
x

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

No to vis ze ANO ...(giggle) a nejlepe to hnat ..az k Evropskemu Parlamentu ...

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
Bred Domácí (4.3k bodů)

Evropský parlament o tom nerozhoduje , ale ten náš ano.



Související témata

0 bodů
5 odpovědí 472 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 700 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 270 zobrazení
+1 bodů
6 odpovědí 501 zobrazení
4.12.2014 v kategorii Diskuze inka Pokročilý (1.2k bodů)
0 bodů
3 odpovědí 361 zobrazení
16.9.2014 v kategorii Tato poradna Lewis Registrovaný (129 bodů)
0 bodů
6 odpovědí 2.6k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 1.7k zobrazení
1.4.2014 v kategorii Ostatní Kačka 11
+2 bodů
3 odpovědí 589 zobrazení
0 bodů
1 reakce 803 zobrazení
+2 bodů
1 reakce 99 zobrazení
7.10.2015 v kategorii Vaření, jídlo Lunung
...