0 bodů
586 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Existují nějaké ty silikonové, plechoví.... Jakou máte ozkoušenou a je dobrá?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

5 reakce

+1 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)

Já peču bábovku v nádobě od remosky. Se silikonovou nemám žádnou zkušenost. Zřejmě chcete aby i pěkně bábovka vypadala a nebyla jen dokola hladká. V tom případě se prodává i skleněná forma, ale i "teflonová", snad se tomu tak říká, je s nepřilnavým povrchem a bábovka se pěkně vyklopí. Tak ať se bábovka vydaří.



+1 bodů

Já jsem měla silikonovou formu, ve které se mi bábovka prostě nedařila, pak jsem pořídila tuhle http://www.vetroshop.cz/banquet-silikonova-babovka-24cm-red-culinaria/d-61511/ a jde to úplně parádně. Holt nešetřit...

0 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Mně se osvědčila hliníková forma, ale ta se musí vymazat a vysypat. Dceři jsem koupila silikonovou, je s ní spokojená. Mám silikonových forem několik, ale na bábovku zatím ne. Na dort používám teflonovou rozkládací. :)

0 bodů
boruvka Registrovaný (403 bodů)

Mám více forem na pečení bábovky. Hliníkové, plechové, s nepřilnavým povrchem a jednu kameninovou. Nejraději bábovku peču v plechové (smaltované) formě, je dost velká a bábovka se krásně propeče. Výborná je i silikonová, nemusí se vymazávat a vysypávat a jde krásně vyklopit.

0 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Hlinikovou potazenou teflonem, Ja na ty plasty moc nedam, kov je proste klasika pokud se vam nedari z vasi dosavadni forny vyklopit babovku, tak holt proste formou to nebude.Formu musite poradne vymazat a vysypat budto strouhankou nebo krubou moukou. Po vytazeni z trouby ji nechat vychladnout, Babovka trochu zmenci obem a odlepi se do sten formy :D Take je moznost pridat do testa vice oleje nebude pak sucha :D

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢


Související témata

0 bodů
1 reakce 1.9k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 1.3k zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 4.0k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 3.1k zobrazení
+2 bodů
3 odpovědí 471 zobrazení
+3 bodů
3 odpovědí 106 zobrazení
17.7.2015 v kategorii Vaření, jídlo Sandra
0 bodů
5 odpovědí 383 zobrazení
14.4.2014 v kategorii Vaření, jídlo Vašek Příhoda
+2 bodů
4 odpovědí 574 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 93 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 155 zobrazení
...