+2 bodů
220 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Když si dělám houskový knedlík s vajíčkem tak se mi knedlík rozblemtá na srajdu a mám z toho vajíčkovou pomazánku. Jak udělat houskový knedlík míchaný s vajíčkem ale aby tam byly kostky knedlíku pěkně vcelku.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+2 bodů
Dero Registrovaný (53 bodů)

Já to vařím takto:
Knedlík nakrájím na kostičky rozprostřu na pečící papír a zakápnu oliváčem. Dám trošku zapéct do trouby. Kostky trošku ztvrdnou a pak se nerozbleptají. Na pánvi osmahnu cibulku a přidám opečený knedlík z trouby. Zaleju vajíčkama, osolím, opepřím a vejce za stálého míchání převařím.
Dobrou chuť

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Dero, na 3 plátky knedlíku, pro jednoho člověka, rozpalujete celou troubu? A čekáte, až se rozehřeje? Plech, papír, pánev. A pak to všechno umyjete a zlikvidujete? Máte čas i peníze? Hmhm, divné! Nic ve zlém, se vší úctou, ale já jsem si vždycky myslela, že knedlík, který zůstal, s vajíčkem je to nejrychlejší a nejlevnější jídlo.



+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Já si myslím, že knedlík máte dobrý, jen ho ohříváte špatně. Na pánev troška oleje a na kostky knedlík. Plyn trošku ztlumit a čas od času kostky knedlíků promíchat. Když je horký, odstavit a vklepnout rozkvedlaná a osolená vejce. Vlastně nemusí být ani rozkvedlaná. Když je pánev chviličku z ohně, můžete vejce rozklepnout přímo a ihned zamíchat. Špetka soli na jedno vejce. A trošička pepře také neuškodí. Když tam nenalijete žádnou tekutinu, knedlík se nemá v čem rozblemcat.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Vzpomněla jsem si, jak jsem jednou u známých zažila jiný knedlík s vajíčkem. Opekli celé plátky knedlíku a ty pak namočili v rozkvednaném a osoleném vejci a znovu na pánvi zahřáli. Něco jako chleba ve vajíčku.

+1 bodů
boruvka Registrovaný (403 bodů)

Kostky knedlíku opeču za stálého míchání na pánvi v dostatečném množství slunečnicového oleje do červena. Poté vmíchám vejce a míchám do ztuhnutí vajec. Vše dělám středně rychle. Knedlík vypije dost oleje, tak přidat dle potřeby.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Nemusí se opékat na oleji, já používám ztužený tuk, případně sádlo. Důležité je dostatečně opéct a solit až nakonec.



Související témata

+2 bodů
5 odpovědí 1.5k zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 153 zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 2.2k zobrazení
+2 bodů
3 odpovědí 1.1k zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 5.1k zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 441 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 420 zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 610 zobrazení
8.7.2014 v kategorii Vaření, jídlo inka Pokročilý (1.2k bodů)
0 bodů
4 odpovědí 730 zobrazení
0 bodů
1 reakce 1.1k zobrazení
...