0 bodů
410 zobrazení
v kategorii Elektrospotřebiče

Nevím jakou koupit. Má to nějaké výhody? Jak se plní?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+2 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Záleží nejen na prostoru, kde je pračka umístěna, ale i na věku a zdravotním stavu jejího vlastníka ( obsluhovatele ). Pračka s předními dveřmi je vhodná do kuchyňské linky, nebo do souprav se sušičkou, která je umístěna nad ní, ale zas pro každého není příjemné shýbání při obsluze. Docela mne pobavil prodejce praček, když nabízel zepředu otevíranou pračku osmdesátileté paní a ještě se divil, když jsme se tomu smály. (happy)

mowla Domácí (2.9k bodů)

Prodejce neřeší vhodnost či výhodnost pro zákazníka, ale jen ´své´ peníze...
:o
Mne nedávno pobavili dva - takoví ´študentíci´, kteří mi přišli nabídnout filtr na vodovod - tedy, oni mi přišli nabídnout otestování kvality vody...
A děsně se divili, že jsem je vyhodil z paneláku a pozval si MP na zjištění jejich totožnosti... Pak je - podobným postupem, vyhodil někdo i z vedlejšího vchodu.
Až mi jich skoro přišlo líto.
:D

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Když už píšeš o tom vyhazování - včera u nás v domě zvonili údajní pracovníci PRE a chtěli vidět poslední vyúčtování. Vyhodila jsem je až moc slušně, zřejmě se chystali mi nabídnout jiného dodavatele. Napsala jsem pak upozornění na PRE a dostala jsem celkem rychle odpověď, která moje podezření potvrdila.
Teď si můžeme fajn pokecat u starších dotazů, proč to nevyužít :D

mowla Domácí (2.9k bodů)

No - to oni ti dva taky napřed argumentovali, že je posílají vodárny a že jsou povinni zkontrolovat, zda mám/e kvalitní vodu...
:D
A protože odmítali ´přiznat´, že ve skutečnosti jsou dealery nějakých přiblblých filtrů, zavolal jsem ty policajty (jinak bych je jen vyhodil - a kdyby byli slušní a nikoli arogantní ´až na půdu´, možná ani to ne).
Mám tu smůlu, že bydlím v nejvyšším patře - a tam všichni tihle ´ptáci´ začínaj...


Jo - ten pokec je fajn - chat není úplně to ono, tdy odpověď ´počká´.
A navíc je tu ta vynikající notifikace.
:D

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Ke mně zas většinou dorazí až nakonec, takže už by měli být parádně otrávení. Nebude trvat dlouho a bez znalosti cizích jazyků ( vč. arabštiny ) se u nás ale nedomluví :D

mowla Domácí (2.9k bodů)

Chodíš na arabšinu?
(wasntme)
:D
U nás zase aby pomalu přešaltrovali na ruštinu, resp. ukrajinšinu.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

To by mi nestačilo. Mimo arabštiny bych se musela učit ještě italsky a anglicky a zopakovat si ruštinu. To poslední by mi překvapivě vadilo nejméně, moji mladší vnoučci jsou poloviční Rusáčci. Přijala jsem to v pohodě, dost si holka polepšila :)

mowla Domácí (2.9k bodů)

No - já mám vůči Rusům ´zabudovánu´ takovou averzi, že ani přes ruštinu na ZŠ, SŠ (i maturita) a VŠ (2 zkoušky) rusky moc nerozumím a vůbec nemluvím...
Dokonce - když jsem jel domů z 2. VŠ zkoušky a ve vlaku se mne Rus (to tady ještě bratrsky vypomáhali) ptal na cestu vlakem ´kamsi´, jsem mu sice rozuměl, ale odsouhlasil jsem mu ´itinerář´ slovy: "Da, ja, ja...".
Zatvářil se konsternovaně, celé vyprávění zopakoval průvodčímu - a ten ho ´dorazil´: "Ja, natürlich!"...
:D
A s jedním kamarádem - Rusem, si povídáme česky, naštěstí umí, oženil se tu.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Já měla úplně stejnou averzi, ale tenhle mládenec mne přesvědčil, že není Rus jako Rus. Je tu od osmi let, je inženýr ekonom a teď dodělává doktorát a hlavně umí vydělat dost peněz, takže dcera může být s dětmi v klídku na mateřské. Vloni jsem jí darovala chalupu, sice jsem ji dala do slušného stavu, ale já tam jezdila sama s kocourem a jich tam jezdí 7 a více. Moje holčička má poněkud zvláštní vkus, na výběr byl Řek, Tunisan černý jak bota a otec prvního vnučka je sice Čech, ale herec.:o

mowla Domácí (2.9k bodů)

Tak ti su zvědavej, co mne čeká s mojí dcerou...
:D
Každopádně té tvé (a celé rodině) přeju, ať to vydrží.



+2 bodů
boruvka Registrovaný (403 bodů)

Moje první dvě pračky se plnily ze shora - tatramatka. Výhoda byla v tom, že jste si během praní mohl cokoliv do ní přidat. Nevýhoda byla, že pračka při ždímání a špatném rozložení pochodovala po koupelně. Dnes jsou už pračky vylepšené. Já dávám nyní přednost pračce s bočním plněním. Nedoporučuji si koupit tu úplně levnou pračku, ta mi odešla hned po záruce a zas tak moc dobře neprala. Před vánocemi jsem si koupila pračku na internětě v akci, ušetřila jsem 4000 korun. Některé mají zbytečně moc programů, já využívám nejčastěji šest.

+1 bodů

V reálu mám radši přední plnění, ale v podstatě záleží na vašich volných prostorách. Vrchní plnění nepotřebuje tolik místa, naopak přední plnění kvůli otevírání dřívek ano. Více informací o jednotlivých tipech jsem připravil na TestKvality.cz

+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Já jsem za život měla pračku Philco s plněním zepředu. Teď mám už hodně dlouho Bosch, plnění sezhora. Protože ji musím mít v kuchyni a každý centimetr se počítá. Jedna dcera má druhou s plněním sezhora a druhá má s plněním zepředu, ale plýtkou. Tedy na šířku a výšku má normální rozměry, ale od čela k zádům je úzká. Snad 35 cm. Všechny naše pračky zažily děti a také chlapy v dílně. Není v nich vůbec žádný rozdíl. Vůbec. :o Někdo tady psal, že se k pračce zboku musí shýbat. Ale k té plněné sezhora také a ještě hůře, protože se musí zlomit v pase třeba pro kapesník. I toto výjde nastejno. :o Říká se, že sezhora mají slabší ždímání, ale ani toto už není pravdou. Teď jsem si uvědomila, že jsem u Philky musela 2x vyměňovat manžetu kolem dvířek. To u sezhora nehrozí. Takže rozdíl je jen v tom, co vám prostorově více vyhovuje.

0 bodů
zzzzz Registrovaný (420 bodů)

Já mám LG s motorem DD boční plnění, pere dobře, ale občas si to moc pomíchá a pak sedíme na pračce celá rodina a i přesto s námi skáče po koupelně. Vyprat třeba starší povlečení, které nemá zipy, je zážitek :-)

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Klárko, když se stane, že pračka má snahu skákat, je potřeba ji vypnout knoflíkem Start, část motanice nadzvednout a prádlo zrušit uzel. Pak všechno zavřít a pustit znovu. Tím nedobrým uložením prádla se velice ničí čepy, ve kterých je buben uložen. To, že zabrzdíte pračku, to ještě zhoršíte. :o Pouze na jednom povlečení mám zip, který stejně nezapínám. Ložní prádlo peru obrácené naruby a vůbec nic se neděje. Proč zážitek? Co vám to dělá?

0 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)

Měla jsem oba typy, nyní mám boční plnění. Jde o to, kam ji dáte a kolik máte místa, jinak je to o štěstí zda koupíte bezporuchovou, či šmejd.......(nod)



Související témata

0 bodů
1 reakce 206 zobrazení
0 bodů
8 odpovědí 959 zobrazení
+3 bodů
5 odpovědí 424 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 5.9k zobrazení
+2 bodů
2 odpovědí 108 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 121 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 452 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 313 zobrazení
...