+1 bodů
422 zobrazení
v kategorii Dům a byt

Občas něco upadne, rozlije se. Co doporučujete jako podlahu do kuchyně?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+2 bodů
milan.cukrar Registrovaný (176 bodů)

Aneško, těžká rada, když neznáme podrobnosti o Vašem bydlení. U nás máme lino, které lehce setřete, hned je suché. Že by byla podlaha sudená, to je jen o pocitu. Jen na dotek. Jinak teplota podlahy je stejná, ať položíte na zem lino, koberec či dlažbu. je to o fyzice.
Ti co mají dlažbu, nedají na ní dopustit, páč si jí vybrali. Nevěřím, že upadnutím skleničky se dlažba poškodí.

Přeji Vám krásný výběr.



+2 bodů
suzymon Registrovaný (158 bodů)

Já mám dlažbu a ani za nic bych ji nevyměnila. Je to opravdu o tom, že každý volí dle svého. Vařím hodně, a v létě lítám do kuchyně ze zahrady a pokaždé se nepřezouvám, to bych se musela zvencnout. Ale dlažbu mám vlastně všude, i na chodbě, a tak je úklid jednoduchý. Už mi na zem spadlo víc než jedna sklenička a i kastrol. Dlažba zůstala celá, sklenička ne. Na hrnce dávám pozor, protože sice dlažbu také nepoškodí, ale odloupl se mi smalt. A ještě dodám. Dlažba nestudí víc, než to lino. Tedy moje zkušenost. Ale většinou mám pantofle, nerada chodím bosa.

+1 bodů
boruvka Registrovaný (403 bodů)

Hodně lidí má linoleum. Vylité se snadno utře. Nevýhoda je, že ale studí. Někdo dává na lino před linku kobercový běhoun, aby nemusel stát na studeném. Podlahu je vhodné denně vytírat. Já mám koberec. Dle potřeby ho vysaji. Vylité tekutiny vysuším hadrem, lehce dle potřeby vyčistím vlhkým hadříkem a flek nechám uschnout. Plovoucí podlahu bych do kuchyně nechtěla - denně vytírat a bála bych se, že se podlaha brzo poškrábe.

+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Já mám celý život v kuchyni nějaké lino. Věčně mi něco upadne, drobím, stříkám. Potřebuji velice snadnou údržbu. Smeták, vysavač, mop, šmrc šmrc, je uklizeno. U dřezu mám kousek koberečku z IKEA, nějakých 90x60cm, který je zezdola pogumovaný, takže neklouže. Vytřepu ho z okna nebo nad vanou, občas ho šoupnu do pračky.
Prý se už neříká lino, ale podlahová krytina, která může být tenká, silná, s filcem vespod. Drahá i levná, s krásnými vzory dřeva, kachlíček a já nevím, čeho všeho. Teď mi lino v kuchyni dosluhuje a tak se rozhlížím po novém. Ale zase to bude lino. Z textilu na podlaze kuchyně špatně doluji drobky a likviduji fleky. Mám pocit, že jsem otrok koberce a že koberec do kuchyně nepatří. A když už, tak do velké kuchyně, pod jídelní stůl, aby byl vyvolal pocit jídelny v kuchyni.



Související témata

0 bodů
6 odpovědí 385 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 383 zobrazení
2.7.2014 v kategorii Dům a byt Mecld
0 bodů
4 odpovědí 289 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 2.3k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 355 zobrazení
+2 bodů
4 odpovědí 222 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 133 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 533 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 916 zobrazení
6.8.2014 v kategorii Ostatní SlečnaZoufalá
0 bodů
4 odpovědí 172 zobrazení
...