+2 bodů
407 zobrazení
v kategorii Počítače, internet

Koupila jsem dětem k počítači tiskárnu. Jelikož nemáme přebytek peněz, koupili jsme tiskárnu za 800 Kč (úplně novou). Zjistili jsme ale že vytisknutá stránka stojí průměrně 12 kč. Je to normální? Sice vám prodají v krámu levnou tiskárnu, ale pak když jdete kupovat barvy tak jsou 3x dražší než do tiskárny třeba za 3000 kč.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+1 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

To je běžná taktika výrobců, před koupí tiskárny je dobře si nejprve ověřit ceny inkoustů. Je možné používat i neoriginální náplně, mám s nimi jen dobré zkušenosti a jsou mnohem levnější. Viz třeba tady : www.tisknulevne.cz



+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Je to normální...
Nízká cena tiskárny znamená ve většině případů ´vysokou cenu´ tisku... Na druhou stranu - pokud jde o potisk barevné strany s vyšším pokrytím, nemusí být 12,- Kč mnoho (výrobci či prodejci udávaná cena za tisk 1 strany se týká 5% pokrytí inkoustem - stejnětak udáváná ´výdrž´ náplně).
Něco můžeš ušetřit, když budeš namísto originálních cartridge kupovat ´alternativní´ - neuvádíš typ tiskárny, takže nevkládám link na konkrétní náplně...

0 bodů

Díky za rady. To je skvělé. Takže budeme tisknout levně. Paráda. Ještě že jsem se zeptala a nekupovala ty barvy za 1300 kč. Dík, pěkný den, doufám že aspoň trošku slunečný (sun)

mowla Domácí (2.9k bodů)

Není zač...
;-)
A - tady je krááásně - krásně zataženo.

0 bodů
suzymon Registrovaný (158 bodů)

Také by mne zajímala značka a typ Vaší tiskárny. Já má třeba Canon MP 230. Koupila jsem ji v akci. Také jsem za ni zaplatila něco málo přes osm set. A inkoustové kazety vyjdou za normální cenu kolem dvanácti set korun. Ale zrovna do této tiskárny, tedy tu, co mám já, alternativní kazety s inkoustem nejsou k sehnání v žádném obchodě v mém městě. Prý je neberou, protože s zrovna tyhle byly nekvalitní a inkoust se smíchával a tiskárna se špinila. Tak třeba já mám strach kupovat přes internetový obchod levnější kazety, protože si nechci zničit tiskárnu.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Chtěla jsem se ti podívat na ten výše uvedený web, ale chtějí po mně víc informací o tiskárně. Já to sice nakupuju přes internet, ale vyzvedávám osobně, protože je mám za rohem. Podívej se na ty stránky ( http://www.tisknulevne.cz ), nebo mi napiš víc podrobností a já se tam můžu i zajít zeptat.

suzymon Registrovaný (158 bodů)
Upraveno suzymon

Dobře, děkuji. Ráda Ti dám všechny informace. Zrovna na to koukám. Vidím "Pixma", Canon, MP230. Je to tiskárna se skenerem. Já, když jsem hledala ty inkousty, tak jsem naťukala jenom Canon MP230 a ihned mi to vyskočily informace. Jsou tam dvě kazety, jedna barevná a jedna černá. Jestli Ti budou tyto informace stačit, byla bych ráda, kdybys mohla zjistit, jak to tedy opravdu je. Ale na stránky se podívám. Díky Suzy.

Tak doplňuji. Právě jsem se dívala na Tvůj odkaz. Ano. Přesně toto balení jsem si koupila v akci u nás v obchodě. Cena 749 kč. za obě náplně, Elektro Oaza. Ale byla to akce, nemají to soustavně a také víc potřebuji tu černou. Takže je zbytečné nneustále kupovat obě kazety. Ale to Ty určitě víš lépe než já. A ta černá samostatná je o dost dražší....



Související témata

0 bodů
6 odpovědí 1.1k zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 158 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 308 zobrazení
13.7.2015 v kategorii Počítače, internet Lukáš Fojtík
0 bodů
1 reakce 197 zobrazení
+1 bodů
4 odpovědí 369 zobrazení
3.4.2014 v kategorii Počítače, internet zzzzz Registrovaný (420 bodů)
0 bodů
7 odpovědí 858 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 258 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 378 zobrazení
0 bodů
1 reakce 247 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 210 zobrazení
...