0 bodů
272 zobrazení
v kategorii Zvířata

Existuje nějaké speciální vodítko pro psa na agility? Začal jsem trénovat, ale pes má tendenci neustále někam odbíhat a než přiběhne tak to chvíli trvá a mě to zdržuje. Potřeboval bych takové vodítko, se kterým bych s ním mohl běhat a trati ale abych ho mohl i pustit a on by běžel sám, ale bojím se, aby se mu třeba nepřipletlo pod nohy když bude přeskakovat a něco se mu nestalo. Existuje?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Úplně stačí navíjecí vodítko. Ale dříve než začnete s agility, popracujte na cvicích poslušnosti. Přivolání, chůze a běh u nohy, sedni, lehni, vstaň, zůstaň, obraty u nohy. Pokud toto pes a vy nezvládnete, potud pes bude lítat jako drak a vy budete řvát jako ******. Vodítko nic neřeší. Poslušnost je potřeba nejvíce.

Bred Domácí (4.3k bodů)

Souhlasím se vším uvedeným, jen s tím ne, že při použití samonavíjejícího vodítka pes nemůže pracovat, nebo jen omezeně. Je poměrně těžké a vadí psovi v pohybu.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Asi jo, asi vadí. Ale mladému tryskáči? Ten si nejspíš ani nevšimne. A stopovací šňůra? Ta, když je mokrá, tak opravdu váží dost a pes klidně lomy v trase střihne bez zaváhání. A vleče váhu za sebou!



+1 bodů

Dobrý den, se svým psem jsem dělala agility a měla jsem stejný problém. Pořád někam odbíhal očuchávat nebo za fenami. Zkoušela jsem s ním krátké vodítko, jenže jak trochu zmoklo, bylo těžké, občas se s ním někde zachytil a nebo shodil skočku. Vodítko jsem vzdala a přešla na voňavější pamlsky (salámky, uzený sýr, párky) a vždycky den předem nedostal večer nažrat. To fungovalo skoro na 100% (občas byla lákavější nějaká psí slečna :D, ale už ne tak, jako předtím).
Stopovačka je na nic, tou se akorát zamotá do překážek a navíjecí vodítko je dost těžké, bude shazovat překážky a psa zdržovat.
Nám na cvičáku doporučili "šouračku". Dá se vyrobit třeba z přetrženého zbytku vodítka, ale stačí i obyčejná šňůra karabince. Pes si na něj nesmí šlapat, ale musí si myslet, že je na vodítku, potom nebude zkoušet odbíhat. U některých psů to funguje, je možné na tom psa třeba chvíli povodit, aby nevěděl, že jsou úplně na volno.

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Použij obyčejné vodítkové poutko o délce cca 15 _ 20 cm. Když psa pustíš, nijak mu nepřekáží v pohybu.



Související témata

0 bodů
3 odpovědí 289 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 521 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 218 zobrazení
23.8.2015 v kategorii Zvířata Eliška
0 bodů
2 odpovědí 187 zobrazení
15.9.2014 v kategorii Sport, volný čas Libor
0 bodů
1 reakce 156 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 186 zobrazení
+3 bodů
3 odpovědí 189 zobrazení
2.9.2015 v kategorii Auto moto Líba
0 bodů
4 odpovědí 161 zobrazení
14.8.2014 v kategorii Sport, volný čas anonym
0 bodů
1 reakce 297 zobrazení
29.8.2020 v kategorii Zvířata Jana
0 bodů
0 odpovědí 170 zobrazení
...