0 bodů
1.3k zobrazení
v kategorii Rostliny, zahrada

Nebo to bude spíš jako hnojivo?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+1 bodů

Pokud se pes vymočí na volném prostranství do trávy, nic se neděje. Pokud na to samé místo chodí psů močit více, tráva to vzdá. Stejně tak tomu je v případě věčného očůrávání stromků veřejné zeleně, zejména mladých nebo čerstvě vysázených stromků. Ty hynou. V případě močení na chodnících nám vznikají louže odolné fekálie, stejně jako při oblíbeném obchcávání zdí domů, odpadkových košů nebo různých sloupů (psí moč totiž urychluje korozi některých kovů)

http://pejskar.blogspot.cz/2013/04/problem-zvany-psi-moc.html



+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Zejména jehličnanům vysloveně škodí.

+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

http://www.novinky.cz/bydleni/zahrada/224531-pes-v-zahrade.html (nod) Psí moč, zanechá vypálené stopy s naprostou jistotou. Nemluvíme o občasném čůrnutí, ale o častém a dlouhodobém močení. Po několik let močení, značkování. Navíc, pes chodí většinou na stejná místa. Fenka přičapne kamkoliv. Vypálená tráva, spálené keře i stromky, květiny i zelenina. (giggle) Mnoho lidí si pořídí psa na zahradu, pak zjistí, že pes zahradu devastuje (to ani nebudu vzpomínat, že vyběhá chodníčky, bude hrabat) a postaví tomu chudákovi kotec 2x2m. Na slunku, se zmrzlou vodou, kde je o samotě, není členem rodiny. Jak dlouho bude takhle žít? 12-15 let? Pes na zahradě, to je jen sen!

mama Pokročilý (1.2k bodů)

Inko, to je pravda, chudák zvíře, zavřené v kotci, které čeká hodiny a hodiny na svého pána. Horší je to, že kotce, či klece si už pro psy kupují lidé i do bytu, ale to už nevidíme. Kam ten svět spěje? ;(

Mc Merkurion Registrovaný (409 bodů)

s první půlkou článku souhlasím,je správná.ale ta druhá? kotec a neviditelný plot? kruci,když se nechci o psa starat,tak si ho nepořizuji > připomíná mi to dobu před revolucí > měli jsme jídlo,kde bydlet ale ta "opona" nám vadila a svým kamarádům to budeme dělat? (i když spočítám ty rozhrabaný záhonky,roztrhaný věci,tak bych ho někdy nezavřel do kotce,ale rovnou zabil !!!!
ale on vyvalí ty svoje kukadla a nevinný výraz a je hotovo1

mama Pokročilý (1.2k bodů)

Mc Merkurion, ten je pěknej a jak krásně kouká.....(toivo)

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Jojo Mc Merkurion o to jde! Hnus zoufalý! (puke) Přesně tohle se stane psovi, kterého si pořídí tazatel a když až pak zjistí, co pes v zahradě napáchá. Nebude ho chtít prodat, ani mít v domě.

Mc Merkurion Registrovaný (409 bodů)

...a tak ho pustí někde v lese,místo aby ho dal aspoň do útulku,vím o čem mluvím,není rok,aby se tu okolo vsi nenašli "nevhodné dárky" k vánocům a za vysvědčení...

+1 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

Když jsem si pořídil nového psa před 2,5 rokem, tak začal s "údržbou" zahrady. Nejprve vytahal zpod mulčovací kůry podle něj zbytečnou netkanou textilii. Pak vytvořil mezi tůjemi venkovní pelíšek, některé větve do průměru cca 3 cm vytrhal.
Ale že bych na trávníku pozoroval stopy od moči, tak to ne. Psy mám dva.

0 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)

Jako hnojivo určitě ne.....(shake)



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 797 zobrazení
0 bodů
1 reakce 180 zobrazení
0 bodů
1 reakce 478 zobrazení
+3 bodů
3 odpovědí 638 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 456 zobrazení
17.10.2014 v kategorii Rostliny, zahrada Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
0 bodů
4 odpovědí 842 zobrazení
+2 bodů
3 odpovědí 777 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 295 zobrazení
0 bodů
1 reakce 602 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 359 zobrazení
...