0 bodů
541 zobrazení
v kategorii Zdraví, krása

Dostal jsem na kožním mast na loket a v lékárně mi říkala. Pozor na to jsou tam kortikoidy. Je to tedy nějak závažně škodlivé? Mám mazat loket asi 10 dní.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+3 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Za 10 dnů ti mast nic neblahého neprovede, jen se ještě ´pár´ dnů po ukončení léčby vyhýbej přílišnému slunění, kortikoidy zvyšují citlivost kůže (nejen tam, kam mast mažeš).



+2 bodů
magorvkleci Registrovaný (47 bodů)

při tomhle krátkodobém užívání ne
ale mají vedlejší účinky, na které zřejmě v lékárně upozorňovali - někdo by z nich mohl být vyplašený (návaly vzteku střídavě s depresemi, vysoký tlak, nespavost (měly by se brát ráno), poruchy menstruace a erekce)

kortikoidy potlačují příznaky častých nemocí, takže při jejich užívání můžeš něco zanedbat nebo to ani doktor nemusí (správně) diagnostikovat
nejblbější je brát je svévolně a dlouhodobě - ale lidi jsou povětšině blbí a protože kortikoidy na potlačení příznaků fakt bezvadně fungují, často je zneužívají a jdou pak k doktorovi pozdě

+2 bodů
suzymon Registrovaný (158 bodů)

Problém s kortikoidy je ten, že jsou po delším užívání zaznamenány vedlejší nežádoucí účinky. a druhý problém je ten, že kortikoid vlastně neléčí, ale výrazně ulevuje od bolesti v krátké době. Jenomže nemoc setrvávává, takže se zase zanedlouho projeví. Kortikoidy jsou svinstvo. Vím o čem mluvím. Uleví, ale nevléčí. Vůbec nechápu, proč se ještě tyto léky ordinují. Lékaři tohle dobře vědí.

0 bodů

Děkuji za vysvětlení

0 bodů

Díky

0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Já vím, že tento dotaz není už aktuální, ale nedá mi to. Kortikoidy beru víc jak 15 let. Bez nich nemůžu existovat. Vím to, protože jsem se o to několikrát pokusila. ;( Nedávno jsem poslouchala lékaře od nedonošeňátek. Kortikoidy dostávají děti, které nemají vyvinuté plíce. Jen díky kortikoidům se dovyvíjejí a žijí.



Související témata

0 bodů
7 odpovědí 316 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 385 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 812 zobrazení
0 bodů
1 reakce 255 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 556 zobrazení
7.9.2015 v kategorii Společnost Lenka Košťálová
+3 bodů
5 odpovědí 669 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 250 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 134 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 223 zobrazení
7.7.2015 v kategorii Zdraví, krása Lacík
...