0 bodů
527 zobrazení
v kategorii Diskuze inka Pokročilý (1.2k bodů)

V kolik hodin chodíváte spát? V kolik musíte nebo můžete vstávat? Zdřímnete rádi po obědě nebo jindy během dne? Usínáte a spíte bez problémů? Kolik hodin spánku potřebujete k bezproblémovému fungování?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

9 reakce

+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Chodím spát běžně tak okolo čtvrté, vstávám, obvykle, okolo osmé - resp. - to se budím, vstávám někdy poté.
:o
Většinou usnu bez problému a stejně i vstávám.
A k bezproblémovému fungování - právě tohle mi dlouhodobě stačí.
Někdy, pravda (po nějaké větší ´námaze´ - nebo vrámci poopičního stavu), potřebuju spánku víc, klidně prospím 12-15 hodin.
Na druhou stranu - nemám problém běžně fungovat cca tři dny beze spánku, v případě nutnosti i dýl (dříve klidně týden+).

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Mowla, fakt vám většinou stačí 4 hodiny spánku? To jsou věci!
(waiting)

mowla Domácí (2.9k bodů)

Jo jo - obvykle naprosto...
:o

inka Pokročilý (1.2k bodů)

A co v noci, v mnoha nocích, děláte, když nespíte? Musí to být velmi obtížné. |( Já když nenaspím 7 8hodin a nezdřímnu přes den, tak se pletu i snad v podpisu. Vždycky jsem to tak měla.

mowla Domácí (2.9k bodů)

Sedím u počítače, čtu, vařím...
Jak kdy...
:D

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

To je holt to mládí...Mimochodem, měl jsi, nebo budeš v nejbližší době mít narozeniny, tak ti při té příležitosti přejeme jen to nejlepší, pevné zdraví a nervy a jak se to tak přeje - splnění všech ( rozumných ) přání. (^) Sůwa a kocourek Wejřík

mowla Domácí (2.9k bodů)

"To je holt to mládí..."
(rofl) - děěěkuji...
:o
Mimochodem - včil jsem se začal děsit, kdeže jsou o mně zase nějaké info (narozky) - a pak mi došlo, že jsem to na sebe ´práskl´ sám...
:D
Takže recipročně - i tobě přeju pěkné narozky nynější - i mnohé další.
:o

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Díky, já už na ně zas skoro zapomněla :D



+1 bodů

Můj spánek mi posledních 7-8 let dělá problémy. Před tím mi nevadilo co druhý den vstávat o půl druhé v noci a jít na směnu. Pravda je, že jsem taky vydatně(podle mne) pospal, ale ne dýl než 6-7 hodin. Co jsem změnil práci a začal pracovat na 3 směny, rozhodilo mi to spaní. Nejhorší je týden po noční, kdy mám ranní. To se v noci probouzím někdy o půlnoci, někdy okolo třetí a to už do pěti oko nezahmouřím a jedu na směnu. A to chodím spát okolo 21 hodině. I po odpolední to není růžové spaní. Usínám vesměs o půlnoci, ale ráno jsem okolo páté čilý jak ranní ptáče. No a noční směny? Zabiják. Ráno po směně zalehnu v osm, v poledne se vzbudím, poobědvám, zalehnu a polehávám celý den a před směnou se mi podaří usnout. Ve volné dny si přes oběd hodinku zdřímnu. Resumé: spaní mám na draka! (headbang)

0 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

Chodím spát většinou po jedné. Vstávám kolem osmé, spíš po osmé. Po obědě nebo i jindy, když to přijde a když můžu, tak zdřímnu. A potřebuji tak osm hodin spánku denně.
Kdysi jsem mohl být vzhůru i ke čtyřiceti hodinám a pracovat, dnes to ještě s obtížemi vydržím taky, ale vzpamatovávám se z toho 3 dny.
Kdysi dávno jsem vstával na ranní ve 2,15. To byly galeje, proto možná dnes nevstávám za tmy.

0 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Já právě teď trpím, protože jsem musela vstát dřív, než bych chtěla. Jdu totiž zítra na vyšetření a tak trénuju...(giggle)
Normálně si chodím lehnout kolem 22:30, ještě si chvíli čtu a jakmile se mi začnou klížit oči, knížku odkládám. Ráno před devátou nevstanu ( když nemusím ). Většinou bych spala celou noc, jenže kocourek je jiného názoru, kolem 3:15 mne každou noc budí. Špatně se mi spí pár dní před úplňkem, ve dne usínám bez problémů :)

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Většinou tak 6 - 8 hodin. Někdy i méně. K mé uplné spokojenosti bych potřeboval cca 10 - 12 hodin.

0 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

No posledni dobou chodim kolem dvanacte ..vstavam pred setou ...nikdy jsem nemel problem se vstavanim ani usinanim ...

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
0 bodů

Pán doktor posledných pár rokov akosi "mowlovatiem".
Hmmm, nebude to vekom?
Stačí mi málo na spánok v priemere asi 5 hodín, občas sa pozabudnem a "zabudnem zaspať" vtedy použijem regeneračný spánok tzv.delta spánok hlboký útlm všetkých mozgových funkcií, hlboký bezsenný spánok a hlboká relaxácia. Na to stačí 10-20 minút a môžte naplno fungovať ďalej. Na rozdiel od klasického zaspávania únavou, do regeneračného spánku sa privádzate vedome.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Led, napište něco o delta spánku, prosím. Nebo alespoň, kde to najdu? Jak dlouho tohle praktikujete?

+1

Sú to určité prvky ezoteriky v praxi.
Ak ste sledovali napríklad filmy o Indiánoch a o ich duševnom rozprávaní sa s duchmi, či známy seriál Walker, Texas Ranger tam to používa aj Chuck Norris, ale používajú to aj iné národy, hlavne v Ázii, hlavne Strednej a Východnej. Takže nie je to akási novinka, ako by sa podľa médií zdalo. Hlavne vyžaduje si to pozitívne myslenie.

Dobré je pre začiatok si zapnúť potichu nejakú ukľudňujúcu hudbu, či zvuk zurčiaceho potôčika, šumenie vetra, tichý spev vtákov... Pokiaľ si dokážete vnútorne nastaviť "hodinky", je to jednoduchšie, ak to nedokážete, požiadajte blízkeho, aby vás pri týchto cvikoch sledoval a po skončení časového limitu, jemne, niekedy stačí dotyk, niekedy hudba zmení charakter a nechá vás postupne vrátiť sa späť. Pozor, pri tomto spôsobe uvolnenia sa aj čiastočne reguluje srdce, môže sa znížiť tep.
Prakticky ide o (zjednodušene):
1 - vypnutie rušivých vplyvov okolia. Hovorím tomu zavretie uší a očí.
2 - postupne uvoľňovať svalstvo od palcov na nohách po korienky vlasov, až máte pocit beztiaže
3 - pomaly vypínať myslenie, najlepšie predstavou ukľudňujúcich farie, žiadne konkrétne obrazy
návrat späť opačným postupom. Pozor neukončujte prudkým pohybom, či zvukom

niečo o
mozkové hladiny
prehľad o téme u Strýčka Google

Praktizujem to už niekoľko desiatok rokov. Ako popud bol jeden herec (žiaľ už nepamätám či z Indie, alebo Číny), videla som jeho prípravu na vystúpenie po náročnom dni a zaujalo ma to.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Led, velice děkuji za návod a odkazy. Přečtu, promyslím, použiju. Je to úžasné. Něco z toho jsem znala a praktikovala, ale jen před spaním, pro usnutí. Vyzkouším, zvláště pak návrat.

0 bodů
Lewis Registrovaný (129 bodů)

:-((( Nespím skoro vůbec, mám poruchu spánku, už deset let skoro nespím, ach jo, jak já závidím těm co dokážou prospat celou noc v kuse:-((( Já se jdu během noci 2x na wc, 5x napít, při té příležitosti sem tam něco sním, no a z osmi hodin ležení naspím tak polovinu, a to ne v kuse:-(((

Nepomáhá nic:-(((

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Tož to vás lituji. Peklo! Chodíte do práce nebo můžete polenošit během dne? Nemáte to jako Mowla, jen se s tím neumíte smířit?

Tí architekti veľmi zle naprojektovali dnešné byty - zo spálne na wc sa ide okolo kuchyne, no nenavštíviš aj špajzu?(giggle)
Pohár vody k posteli, kuchyňu zamknúť (wait)
...a to wc, ach, to je už život...(headbang)

Podobný, ne-li stejný problém.

0 bodů

V týdnu spím přibližně 7 hodin, ale ráno cítím, že by to možná ještě hodinku chtělo. O víkendu si dopřeji 8 až 9 hodin.



Související témata

0 bodů
3 odpovědí 474 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 288 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 458 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 2.5k zobrazení
+2 bodů
2 odpovědí 318 zobrazení
+1 bodů
3 odpovědí 418 zobrazení
+2 bodů
2 odpovědí 315 zobrazení
+2 bodů
4 odpovědí 316 zobrazení
+2 bodů
1 reakce 481 zobrazení
...