0 bodů
208 zobrazení
v kategorii Společnost

Dnešní Ukrajinu a vše,co s tím souvisí,nebo tzv. "Islámský stát" a vše.............?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+1 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)
Upraveno ellcupakabra

No osobne se necitim byt ..ohrozen zatim nicim ..nic mne primo neohrozuje ..az to prijde budu to resit ... mam vsak jine veci na praci ..nez premyslet nad tim co menohu primo ovlivnit ...
Na televizi nekoukam nenecham si zaneradit hlavu ..vecna ktere nejsou pro muj zivot v teto dane chvili dulezite.. podobne to podobne to mam i s tiskem ...
Az se neco bude dit dozvim se to tak jako tak ...
Co si myslim o Islamu a jinych nabozenstvich se doctes zde >>> v me odpovedi ..>> http://www.czporadna.cz/?qa=26426/take-jste-podepsali&show=26430#c26430
Ne ze bych se vubec nezajimam o deni ve svete ....ale proste si stim moc hlavu nelamu ...:D

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢


+1 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Těžko může někdo tady objektivně odpovědět, když máme k dispozici pouze informace zprostředkované našimi massmédii. Ukrajinu máme blíž, ale podstatu problému mi nedokázal vysvětlit ani Rus, narozený na Ukrajině. Nejspíš se jedná o národnostní neshody, podobně jako tomu bylo v bývalé Jugoslávii a každé vnější vměšování problémy jen situací víc vyhrocuje.
Co se týká středního východu, tam jsou lidé úplně jinak nábožensky i mentálně založeni a důvody jejich sporů jsou nám dost nepochopitelné. I tady vnější vměšování jen hrozbu zvyšuje.
Osobně žádnou hrozbu pro nás zatím nepociťuji :)

+1 bodů

Pokiaľ sa neodstránia príčiny hrozby, je každá hrozba zlá
je úplne jedno či ide o hrozbu zlej známky v škole, alebo hrozbu výprasku od spolužiakov. To isté platí aj o rasovej, náboženskej či národnostnej neznášanlivosti.

+1 bodů

Otázka zněla - Co považujete za větší hrozbu................."
Příspěvek,tedy pokus o analýzu jsem přečetl,měl bych jisté výhrady,ale to není důležité.
Rusové jsou sice obtížně čitelní,zvlášť ten nacionalistický psychopat v čele..... tak nějak přece začala 2.válka..... Je jasné,že se nikdo nepoučil z historie.A jak říká ten omletý axiom:"Národ,který nepochopil svou historii je odsouzen si ji zopakovat".
Rusové jsou potencionální obrovskej průser.

Ovšem ta zakuklená,nadržená zvířata - IS - to je vážně malér.A funguje na plný plyn.
Největší hrozba pro nás jsme my - Evropané. Sežrali jsme jim tu jejich metodu inkrementalismu,sedíme si v klidu na tikající bombě a moc času nezbývá.Až začnou - a oni začnou - dostávat po hubě v Asii,přenese se bojiště do Evropy.Budeme vzpomínat na idylické časy,kdy šla k zemi Dvojčata.
Kéž bych neměl pravdu.

Krasivaja Armia je můj vzor!

0 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

najviac ohrozuje kombinácia blbosti, agresivity a netolerancie (a mnoho iných faktorov).

jednoducho povedané, najviac ohrozuje človek s päsťami (nožom, pištoľou, samopalom, atómkou, ale i autom, ...).

proste každý, kto sa mi snaží rozbiť hubu (pichnúť ma nožom, zastreliť, atomizovať či ožralý prejsť autom, ...), je pre mňa hrozba.

(smoking)

image
0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Jde o dva těžko srovnatelné problémy
1. UA - politický problém Ruska se ´zbytkem´ Evropy (světa) - Rusko se těžko smiřuje se ztrátou politického i ekonomického vlivu na část svých bývalých ´kolonií´ a s jejich sklouzávání do politické i ekonomické zájmové sféry EU a USA (členství ´odpadlíků´ ze SSSR v NATO je až zástupný problém - ani Putin si nemůže představovat, že NATO na Rusko zaútočí).
Jde o malý lokální konflikt, který je ´jen´ blízko. Reálné ohrožení válkou zbytku Evropy nehrozí, nějaké ekonomické dopady nebudou výrazné a dlouhodobé (Rusko si ekonomickou válku nemůže dovolit - v podstatě nemá žádného spojence ochotného spolunést ´náklady´).
2. Islám - snahy některých politiků o samostatnost (nezávislost na ´západním´ způsobu života), o moc, ´oděné´ do náboženského ´kabátu´, představují celosvětový problém (prorůstání vlivu islamistů do politického dění všude na světě) - demokracie nemají (z pricipu), bohužel, žádný účinný nástroj, jak se bránit - odolají jen ´diktatury´ a i to jen ty velké (a ekonomicky silné).
3. Islámský stát - kdyby nešlo o ekomonicky zajímavou oblast světa, nestál by nikomu ani za p-er-dé. Bohužel jde - a proto neustává ´tam´ import ´našich zvyklostí´ - a tím potlačování tamních kulturních a hlavně společenských zvyklostí, což někteří ´tamní´ těžko snášejí a bojují proti tomu - čím jsou bohatší, tím ´lépe´ a razantněji (účinněji).
Bohužel - ´my´, namísto abychom s nimi jen obchodovali (ekonomická spolupráce), vnucujeme jim i náš způsob života, naše hodnoty a náš společenský systém...
A - upřímně, já se jim nedivím - to, co nyní my (někteří) považujeme za nepřístojné vměšování se imigrantů do našeho způsobu života, oni ´tam´ vnímají úplně stejně již desítky (někde stovky) let.


Osobně považuju Islám*) za výrazné nebezpečí pro ´náš´ stávající způsob života. Ale podobným nebezpečím jsou i imigranti odjinud (zejména z bývalých kolonií - Afriky) - prostě ´kdokoli´, komu demokratické společnosti umožní import nedemokratických společenských principů.


*) stejně, jako islamisté (úmyslně nepíšu muslimové), považují za největší hrozbu systém náš - křesťansko-židovský...
:o


´Cituji´ starý vtip:
"Rus je na návštěvě u přítele v Americe, ´někam´ jedou. Najednou jim v autě dojde benzín. Rus se ptá, co jako budou dělat.
Američan odpovídá: “Dotlačíme to k pumpě a tam si koupíme benzín.”
Rus je úplně překvapen: “To jako jen tak? Bez povolení? Bez front? Bez bumážky?
No tady je tady teda pěknej bordel.”"


Mimochodem - to, že američanovi dojde v autě benzin a vyřeší tento problém tlačením auta - je, asi, k ´popukání´ nejvíc...
:D

mowla Domácí (2.9k bodů)

Jo - a pokud tento můj příspěvek někdo přečetl najednou a až dokonce, má můj obdiv...
:o

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Původně jsem silně přeskakovala, ale teď se stydím a dočetla jsem to celé.(giggle)
Momentálně čtu knihu odehrávající se na Středním východě a nestačím zírat. Je to tam mnohem horší než jsem si vůbec dokázala představit a to i bez vměšování.(bandit)



Související témata

0 bodů
1 reakce 181 zobrazení
24.5.2014 v kategorii Společnost Hujer metelesku
0 bodů
4 odpovědí 216 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 75 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 224 zobrazení
8.12.2014 v kategorii Společnost opicak Registrovaný (769 bodů)
0 bodů
5 odpovědí 302 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 142 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 152 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 242 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 279 zobrazení
...