0 bodů
417 zobrazení
v kategorii Dům a byt

Mám peřiny a polštáře z beránka nebo tak něco bylo to tenkrát hodně drahé. Vysačky jsem samozřejmě ustříhnul aby to neškrábalo. To sem ale neměl dělat. Dneska jsem je chtěl vyprat. Na zkoušku jsem dal jeden polštář do pračky a vyndal jsem jednu velkou kouli chlupů. Nějak se to slepilo a je to v jednom rohu. Takže to jsem asi neměl dělat. Jak se takové deky a polštáře mají čistit?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+4 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Peřiny z pravého peří ani z kožešin se normálně v pračce prát nedají, je třeba čistit chemicky ve specializovaných provozovnách.



+2 bodů
suzymon Registrovaný (158 bodů)

Já bych jednoduše naklikala do vyhledávače jméno materiálu těch Vašich peřin, nebo alespoň nějak přibližně, že je jako chcete koupit a hledáte kdo je prodává. Určitě Vám tam vyskočí spousta nabídek, a Vy snad poznáte, co máte doma. Tam bych se ihned dozvěděla jak se ošetřují, protože to výrobce uvádí. A to Vy peřiny a polštáře nepovlékáte? Jak Vás to mohlo škrábat, je to přece uvnitř povlaku, který měníte a perete.

+2 bodů
ježura Registrovaný (35 bodů)
Upraveno ježura

Přikrývky a polštáře z ovčí vlny doporučují výrobci čistit chemicky.
Občas vyklepat nebo vyluxovat,aby se zbavily prachu a různých smítek.Pro odstranění pachu potu je dobré pověsit za mlhavého počasí ven.Ne na přímý déšť nebo slunce.Na udržení měkkosti slouží speciální přípravek Lanolin.Tím je vhodné několikrát do roka výrobky ošetřit,rozředěný vodou jemně rozprášit.

0 bodů

Samozřejmě že doma povlékáme. Ale to jsem měl takovej blbej zvyk, co bylo nové tak tomu ustřihávat cedulky. Odvezl už jsem to do Tesca je tam čistírna. Prý si tam s tím poradí.



Související témata

0 bodů
7 odpovědí 760 zobrazení
0 bodů
1 reakce 285 zobrazení
0 bodů
8 odpovědí 1.4k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 295 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 670 zobrazení
17.5.2014 v kategorii Dům a byt Renata
0 bodů
2 odpovědí 243 zobrazení
11.5.2018 v kategorii Ostatní anonym
+3 bodů
1 reakce 797 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 233 zobrazení
14.5.2014 v kategorii Vaření, jídlo Hromotluk
0 bodů
5 odpovědí 2.9k zobrazení
0 bodů
8 odpovědí 1.5k zobrazení
...