0 bodů
778 zobrazení
v kategorii Právo a zákony

Soused vysadil nahusto těsně k plotu po celé východní straně mého malého pozemku stromy které dorostou výšky 25 m, na ústní žádost nereagoval a na moji písemnou žádost odpověděl ať to dám k soudu.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

8 reakce

+2 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

Sousedé jsou přistěhovalci z Ruska ....
... aha, tím je mnohé vysvětleno. Vlastnosti tohoto národa a povahové rysy jsou předkládány světu již stovky let. A svět se nestačí stále divit.
Neporadím, ale Vás je mi upřímně líto.

Děkuji :)

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)
+1

Hm ....Ty jses teda chytra hlava ...:D nehazej vsechny do jednoho pytle ...tohle je opravdu nazor hodny zamysleni ...:D ted uprimne kolik znas Rusu bylicich v CR ?...kolik znas vubec cizincu bydlicich v CR ?..kolik z nich dela bordel ? Kolik znas cechu bydlicich v zahranici ? kolik znas potazmo Slovaku a cechy bydlicich v zahranici a kolik jich dela ..bordel .."kvuli zminenym povahovym rysum" ...sorry ja kdyz slysim podobne nazory chce se mi zvracet ...delas jako by s Cechy nebyl nejmenci problem ono vis jak u tech cizincu je to prece jen vice na ocich a proc si take kydat hnuj ..do vlastniho hnizda ze ?...

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
+1

Připojuji se k názoru Ell...skutečně nelze házet všechny do jednoho pytle. Partner mé dcery a otec dvou mých vnoučků je Rus, lepšího zetě bych si ani přát nemohla (inlove)

+1

Tak to máš štěstí, přeji ti to. Já neházím do jednoho pytle ani cikány, ale i ti slušní svůj temperament nezapřou. My jsme ty domy svépomocí stavěli, původní soused prodal a mám smůlu. Asi se budu muset přestěhovat taky :)



+2 bodů
Lewis Registrovaný (129 bodů)

U soudu se člověk takto těžko něčeho domůže:-( Musela by jste si najmout dobrého právnika a stejně to buude bojj na roky:-((

Já bych je hoooooooodně často zalévala něčím opačným, než potřebují:-)))

Nesmíte zalévat přímo ty stromy, ale jen váš pozemek:-) sama jste řekla, že kořeny vedou až k vám:-)

(sun)

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

To vůbec není špatný nápad. Na borovice vysazené těsně u plotu skvěle zapůsobily měděné hřebíky. Teď jen lituji, že jsme nebyli důslednější, protože dvě zbývající obrovské borovice nám ohrožují střechu (doh)

Děkuji, mám stejný názor. Asi je překopu hned za plotem, to se podle zákona může. Do soudního sporu se mi moc nechtělo, taky proto se ptám tady :D

Jo borovice umí dílo :-) Mám jednu asi 5 metrů od zahrady a kořeny už nazdvihly celý chodník a posunuly mi branku. Stačí v mrazech horká voda, ale nesmí vás nikdo vidět. To bych u nás nezvládla :-)

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)
+1

Osobne bych pouzil krompac a lopatu na svem pozemku.. at mi to neleze pod dum a podobne ....na soud bych se vykaslal to neni reseni ... resil bych to prez obecni urad neni pravda ze to neprosetri ...pokud k tomu bude vazny duvod urcite i poradi co a jak dale delat ...

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢

Na místní úřad jsem dnes zašla. Odd. přestupků je zrušené a odbor zeleně tohle nezajímá, když se jedná o soukromé pozemky. Prý jedině soudně.
Ta likvidace z mého pozemku má taky háček. Když uschne jeden nebo dva ty stromy, moc mi to nepomůže. Na přední zahrádce je jich 5 a vzadu 15. Kdyby jim uschly všechny, je jasné že za to můžu já a dají k soudu oni mně. Asi to nemá řešení ….. :(

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
+1

Našla jsem toto :
Základní pravidlo dle § 1067 zní: "Strom náleží tomu, z jehož pozemku vyrůstá kmen. Vyrůstá-li kmen na hranici pozemků různých vlastníků, je strom společný".
Nový občanský zákoník nově upravuje v § 1017 vzdálenost pro výsadbu dřevin od společné hranice pozemků takto: „Má-li pro to vlastník pozemku rozumný důvod, může požadovat, aby se soused zdržel sázení stromů v těsné blízkosti společné hranice pozemků, a vysadil-li je nebo nechal-li je vzrůst, aby je odstranil. Nestanoví-li jiný právní předpis nebo neplyne-li z místních zvyklostí něco jiného, platí pro stromy dorůstající obvykle výšky přesahující 3 m jako přípustná vzdálenost od společné hranice pozemků 3 m a pro ostatní stromy 1,5 m“. Toto ustanovení nejde ale použít, je-li na sousedním pozemku les nebo sad, tvoří-li stromy rozhradu, nebo jedná-li se o strom zvlášť chráněný podle jiného právního předpisu".
Je to citace Občanského zákona zde :
http://benesov-city.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=219&id=21307

+2

Ano, děkuji. Právě podle § 1017 jsem je písemně žádala o odstranění, případně alespoň zkrácení na přijatelnou výšku, protože se nejedná o rozhradu, les, sad ani strom chráněný.
Oni můj dopis dali svému právníkovi a ten mi napsal, že jeho klienti mé žádosti nevyhoví a jestli se mi to nelíbí,mám to dát k soudu.
Mám právo, to ano, ale nikde se ho nedovolám. :)
Tak na to asi kašlu a budu koukat na černou vysokou stěnu a nenechám si zkazit dobrou náladu :D

+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Prostudujte si nový občanský zákoník § 1017, -zakon-vzdalenost-stromku-od-plotu-souseda.html
§ 1013 omezení vlastnického práva

+1 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Asi bych to řešila nejprve prostřednictvím místního úřadu a požádala příslušný odbor o vyjádření, případně o vydání stanoviska. Pokud by se to minulo s účinkem, pak by teprve přišel na řadu soud. Ty stromy už tam asi nějakou dobu budou, do výše 9 m nevyrostly za rok, takže zřejmě bude nutno žádat jejich odstranění. :)

Děkuji za názor, místní úřad bohužel tyto věci neřeší, to pouze kdyby se jednalo o pozemek který patří obci. Toto si musí vyřídit vlastníci pozemků mezi sebou. S normálními lidmi se ústně domluvíte, tady to bohužel nejde. :(

0 bodů

Děkuji za odpověď, poslala jsem mu písemně že ho podle § 1017 žádám o odstranění. Vím že na to právo mám, ale dovolám se toho práva někde? Nejde jen o stínění, bydlíme v řadových domcích, kořeny těch jehličnanů půjdou i pod náš dům.

0 bodů

Nikdo mi neporadí? Sousedé jsou přistěhovalci z Ruska, s nikým se nebaví a dělají si co chtějí. S ostatními sousedy vycházím dobře, mám nekonfliktní povahu, ale ty stromy co už nyní měří 9 m a pořád porostou mi opravdu hodně vadí.
Dali by jste to k soudu vy?

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

? jsem zmaten je to ..otakza v odpovedi ...:D nebo co to ma byt ? (happy)

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Já to chápu, je to stále jedna a tatáž tazatelka. :D

Stejná IP :)

0 bodů

Chcete vědět jak to bylo dál?
K soudu jsem nakonec nic nedala a smířila se s tmavou stěnou a zničenou zahradou.
Myslím ale, že sousedé po přečtení mé žádosti také použili mozek a napadlo je, že když v zastíněné zahradě pořádně neporoste nic mě, jim určitě také ne ....


Půl roku se nic nedělo a najednou se stal zázrak .... smiley  Dva Cypřiše už jsou zkrácené na přijatelnou výšku a prořezané.. jupí.. konečně moje zahrada uvidí kousek slunce....
Doufám že budou v úpravách pokračovat, ale i kdyby ne, aspoň něco ... smiley smiley

 

 

0 bodů
Dobrý den, chci se zeptat můj přítel má z prvního manželství 2 děti 11 let a 9 let obě děti jsou ze strany matky silně manipulovány, tak že děti k němu nechtějí jezdit jednou za 14 dní plus prázdniny má to i podle rozsudku a neviděl je už 17 měsíců. Matka si teď zažádala o zvýšení alimentů a úpravu styku tak aby styk se neurčoval.

Zažádala i přesto že máme spolu dceru 16 měsíců o svoje děti má velký zájem ale když ty děti jsou zmanipulovaný a nechtějí k nám a nemají nás rádi tak mi nevíme co dělat alimenty platí 6000 tisíc každý měsíc a platí je řádně ale matka děti nepředává už těch 17 měsíců kvůli tomu že k nám nechtějí a tím maří soudní rozhodnutí tuhle tu dobu nemůžeme podávat výkon na pokuty jelikož musí proběhnout soud a soud a sociální odbor musí prošetřit poměry tak se chci zeptat jak by tohle mohlo dopadnout a jestli má přítel nějakou šanci děti dostat alespoň do střídavý péče, když ty děti ještě mýval u sebe tak se tu chovaly normálně jako děti ale matka dává číst dceři který je 11 let soudní spis a veškerý dokumenty od advokátky a prostě tohle to by neměly řešit malí děti a matka je do toho zatahuje a máme i záznamy hovorů jeho dcery jak řeší úplně všechno když byla malá, ale jak si to dítě může pamatovat když jí byl rok a půl a furt jenom tvrdí že jim táta lže.. ale není to pravda.. děkuji mockrát za odpověď
Led1 Registrovaný (138 bodů)

Irena, toto patrí medzi otázky, nie odpovede

Vytvoriť novú otázku: http://www.czporadna.cz/ask?cat=23 

14.3.2017 v kategorii Právo a zákony Led1 Registrovaný (138 bodů)
Upraveno 14.3.2017 Led1
Máme šanci vyhrát soudní spor o děti ?


Související témata

0 bodů
1 reakce 258 zobrazení
14.3.2017 v kategorii Právo a zákony Led1 Registrovaný (138 bodů)
0 bodů
2 odpovědí 386 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 78 zobrazení
21.11.2015 v kategorii Škola, příklady Kateřina
+3 bodů
1 reakce 195 zobrazení
21.11.2015 v kategorii Mobily haer
+1 bodů
3 odpovědí 139 zobrazení
16.11.2014 v kategorii Ostatní lili Registrovaný (107 bodů)
0 bodů
4 odpovědí 1.3k zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 653 zobrazení
...