0 bodů
223 zobrazení
v kategorii Diskuze arygnoc Registrovaný (913 bodů)

Karolína Milerová, vnučka po legendárním animátorovi a režisérovi Zdeňku Milerovi, uzavře v pondělí (27. 10. 2014) koprodukční smlouvu s největší čínskou televizí CCTV. Smlouva umožní natočit zcela nové příběhy s nejpopulárnější Milerovou kreslenou postavičkou – Krtečkem.


vždy som mal za to, že sa jedná o národný poklad, postavičku hrdosti českých animátorov.
ako vidím, prachy sú nad tradíciu.

čo si o tom myslíte vy, mali by pokračovania, ak vôbec by sa mali ešte nejaké urobiť, vytvoriť výhradne českí animátori?

viete si predstaviť, že by číňania nakreslili i pokračovania křemílka, pata a mata, pane, pojďte si hrát, prípadne iné rýdzo české animované rozprávky?

(smoking)

image

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+1 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

Je to její dědictví a s ním může nakládat podle svého uvážení.
Všechno je na prodej, rozhodující je cena. Kdybych já prodával měl bych jednu podmínku. Vždy musí být zdůrazněno, kde se krteček "narodil". Ale určitě bych prodal, kdyby byla nabídky zajímavá, protože jen tak může krteček "žít" dál.
Čína tuto planetu ovládne, pokud se tak již nestalo. Z toho (prodeje) je patrno, že ty tam jsou doby, kdy se v Číně cokoli okopírovalo a ukradlo. Čína je velmoc a musí se s ní počítat - víc než s rusáky, víc než s američany.



+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Včera jsem omylem klapla na zprávy na Nově zrovna ve chvíli, kdy jela reportáž o návštěvě Číny a nevěřícně jsem zírala! Pan prezident s podivným, více než podivným, spolkem v Číně. A s krtečkem! (envy) Smutný příběh!

0 bodů
Mc Merkurion Registrovaný (409 bodů)

jak píšeš: kdosi kdysi řekl "o peníze jde až v první řadě..."

0 bodů

Krtko má mentalitu stredoeurópana i keď jeho príhody môžu byť zábavné aj pre iných, je prednostne určený pre nášho diváka.
Peniaze od čínskej strany sú zaujímavé aj pre Krtkovu budúcnosť, pokiaľ nebude musieť Krtko "spievať" v Pekingskej opere ženskú postavu (kedysi v Čine mohli divadlo robiť len muži), či trénovať mentálne a bojové umenia, nebude to až tak hrozné.
Dôležité, aby s zachoval to svoje a nedostal sa pod cudzí vplyv (ako naše médiá)

0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

No jo, no. Třeba slečna Karolina nevycházela dobře s dědečkem. Nebo stihla své dědictví roztočit a teď má bídu. Prdí na nějaký národní poklad, když je ona v potřebě. Kdo ví, co bychom, každý z nás, udělali, kdyby před nás někdo položil miliardu dolarů. Asi bychom nekřičeli: Já jsem Čech a do Číny nechci. (shake) Ale stejně, je to smutné.

0 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Shodou okolností jsem Zdeňka Milera znala právě v době, kdy krtečka tvořil a rozhodně ho nebral jako národní poklad, ale jako svou vlastní tvorbu. Tady zřejmě není nikdo, kdo by do toho národního pokladu investoval, tak proč ne třeba Čína?

Každý umelec je rád, keď má jeho dielo úspech. Tak, ako my preberáme umenie z Číny, aplikované na naše podmienky, tak isto aj oni ho preberajú.
Často sa stretávame, že dobré rozprávky našej mladosti súčasné deti ani nepoznajú a to je škoda



Související témata

0 bodů
3 odpovědí 308 zobrazení
8.6.2014 v kategorii Škola, příklady arygnoc Registrovaný (913 bodů)
0 bodů
5 odpovědí 184 zobrazení
19.9.2014 v kategorii Diskuze arygnoc Registrovaný (913 bodů)
0 bodů
3 odpovědí 152 zobrazení
15.7.2014 v kategorii Diskuze arygnoc Registrovaný (913 bodů)
+3 bodů
1 reakce 340 zobrazení
+1 bodů
4 odpovědí 299 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 538 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 172 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 146 zobrazení
15.8.2016 v kategorii Diskuze Anonim72883829202974643
...