0 bodů
699 zobrazení
v kategorii Dům a byt

Rozmýšlím jaký dřez do nové kuchyně. Poraďte

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

11 reakce

+3 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Hranatý.
Kulatý zabírá stejnou část ´pracovní desky´, ale uvnitř je méně místa.
;-)
Přiznám se, že neřeším design, praktičnost považuju za přednější.



+2 bodů
zzzzz Registrovaný (420 bodů)

Hranatý.

Mám granitový, vypadá super, dovezla jsem ho ze Švýcarska, u nás se koupit nedá, ale mají tu podobné.

http://www.zbozi.cz/dum-byt-a-zahrada/bydleni-a-doplnky/kuchyne-a-jidelna/kuchynske-drezy/granitove-drezy/?q=d%C5%99ez&seradit=nejlevnejsi&strana=2

+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Raději hranatý s nástavcem jako odkapávač. Mi osobně odkapávač, jako součást dřezu, chybí. Chtěla bych ho. Do hranatého se vejde více nádobí, je skladnější.

0 bodů

Dobře děkuji Vám

0 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)

Záleží také zda máte myčku nádobí a jak jste početná rodina a jak často budete dřez využívat. Pokud jen na opláchnutí pár kousků, tak stačí i ten kulatý. Také záleží, jaký tvar se Vám více líbí.

0 bodů

Ahoj, já bych řekla, že hranatý je praktičtější, pokud pro něj máš dostatek místa. Naopak když potřebuješ šetřit místem, je lepší kulatý. V hranatém dřezu se myje daleko lépe, protože v něm je více prostoru. Doma v kuchyni máme hranatý granit Franke Malta, se kterým jsem velice spokojená. Granit je opravdu revoluční materiál. Zatím ani jeden škrábanec, s mytím nemám žádný problém. Na chatě jsme nechali náš starý nerezový Pyramis a také nám pro jeho sezónní využití bohatě stačí. Záleží tedy, na co ho vlastně potřebuješ a kolik peněz do toho chceš investovat. Nejlevnější je nerez, granit začíná někdy okolo 3 tisíc, ale myslím, že do domácnosti je to dobrá investice, obzvláště pak, nemáš-li doma myčku stejně jako já :-)


Upraveno Led1

Myslím, že je to celkem jedno... stejně odkládáš umyté nádobí někam stranou, takže máš ve dřezu vždycky dost místa... nezáleží na tvaru, ale na velikosti. Mám kulatý dřez zhruba o stejných rozměrech jako doma na chatě a nezaznamenal jsem žádný rozdíl, co se týče praktičnosti. 

0 bodů

Za mě jdi do granitu a kupuj ho tady, jelikož ti mohu ze svých zkušeností povědět, že granit je velice nádherný a příjemný materiál (tedy cos e týče dřezů) a ten obchod, je ten, kde jsem kupoval ten svůj, proto vím, že vše dorazí v pořádku :) 

0 bodů
Ahoj, já bych doporučila už jedině granitový dřez, vypadá skvěle i údržba je jednoduchá a narozdíl od našeho starého nerezového dřezu na něm nejsou pořád vidět fleky. Dřez jsme kupovali na https://www.trendo.cz/94-granitove-drezy
0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)
Osobně preferuju hranatý - čtverec či obdélník (samozřejmě se zakulacenými ´rohy´) - lépe se do něj vejdou větší předměty (pekáč, plech...).
;-)
Spíše pouvažuj o materiálu (preferuju kartáčovaný - satin, nerez)  a nekupuj nejlevnější - snadno se poškodí.
mowla Domácí (2.9k bodů)

Dopr..., zase recyklovaná - tři roky stará, otázka...!!!

angry

0 bodů

Zdravím,
co se týká tipů a triků do kuchyně. Můžu doporučit jeden. Nedávno jsem se rozhodovala jestli dát do kuchyně nerez nebo granit. Teď už to vím - určitě granit. Lehce se čistí, dobře vypadá atd. Hezké věci najdete třeba zde: https://primagran.cz/ ;) i s málem se dá kouzlit. Samá mám maličkou kuchyni. Musela jsem se rozhodovat jestli vybourat dělící stěnu pro její zvětšení, nebo to tam všechno vměstnáme. Řešení přišlo na snadě. Nic jsme nemuseli bourat , jenom jsem se seznámila s nabídkou firmy PrimaGran https://primagran.cz/



Související témata

+1 bodů
16 odpovědí 387 zobrazení
21.6.2014 v kategorii Ostatní Briketka Registrovaný (498 bodů)
0 bodů
10 odpovědí 592 zobrazení
22.4.2014 v kategorii Tato poradna Angelo Registrovaný (103 bodů)
0 bodů
1 reakce 220 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 716 zobrazení
30.12.2016 v kategorii Dům a byt Petr Pařík
0 bodů
6 odpovědí 294 zobrazení
12.8.2014 v kategorii Dům a byt mama Pokročilý (1.2k bodů)
0 bodů
3 odpovědí 187 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 674 zobrazení
+2 bodů
4 odpovědí 246 zobrazení
...