+2 bodů
3.6k zobrazení
v kategorii Dům a byt Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Je to u všech kytek stejné, nebo jsou různé způsoby?
Děkuji :)

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

5 reakce

+4 bodů

Jak říká Elis. Každý den vyměnit vodu za čistou a zaříznout konec stonku, tak vydrží nejdéle. (do vody nedávat žádný acylpyrin nebo v sáčku prodávané přípravky na prodloužení životnosti řezaných květin) Vyjímku mají chryzantémy, u těch se konec stonku musí lámat a třeba u šeříku je dobré konec stonku rozklepat kladívkem. U růží platí udělat co nejdelší šikmý řez a hlavně když s ní přijdeš třeba z rande :) udělat nový řez těsně před tím,než ji doma dáš do vody. Pokud už růžička ohnutou hlavičku má (růže umí vadnout brzo) tak ji zachráníš ponořením na několik hodin do vody. (třeba do vany) Růže také nesnesou být ve stejné vodě s jakoukoliv jinou květinou, musí být samostatně ve váze. Jestliže koupíš vázanou kytici kombinace růže + jiné květy, brzo nebude hezká, protože růže v ní zvadnou. Chryzantémy (listopadky) také nepatří do míchaných kytic. Ty sice vydrží hodně dlouho, ale zase zvadnou ostatní květiny, které s nimi budou ve stejné vodě. No a třeba luční květy (s vyjímkou kopretin) bohužel dlouhou trvanlivost nemají. A to je škoda, ty mám nejraději :D

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Abych to měla komplet - má být ta voda odstátá, nebo stačí natočená ? :)

+1

Odstátá ne, čistá studená čerstvě natočená. Ani řez nemusíš dělat pod vodou, je to zbytečně složité a ničemu nepomůže. :)

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Moc děkuji, dělala jsem snad úplně všechno špatně. Teď na zimu vystačím s umělými květinami a na jaro už jsem poučená :)



+4 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

osvedčilo sa mi:
čistá voda
zarezávanie
svetlo
a

zadejte popis obrázku zde

(smoking)

image

To světlo nevím. Spíš chladno je udrží dlouho pěkné. Taky proto se v obchodě dávají na noc do lednice.

+3 bodů
elis Registrovaný (157 bodů)

Vyzkoušela jsem mnoho rad na uchování kytiček ve váze co nejdéle.Ponoření květin do vody,seříznutí stonků pod vodou,acylpyrin do vody,desetník na dno vázičky.Nejvíce se mi osvědčilo to seříznutí stonků a měnit každý den vodu ve váze.(f)

+3 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Já si myslím, že je to podle toho, odkudzadejte popis obrázku zde kytky jsou a jak dlouho byly na cestě. Bývají z Holanska a z Afriky. Někdy je po nich skoro ihned a někdy vydrží neuvěřitelně dlouho. ;-) Když jsem dostala tuhle kytičku, tak se mi kamarádka omlouvala, že poslala pro kytku muže a ten koupil takovéhle povadlé chuděrky. Jenže ty chuděrky se zvetily a z čajové barvy vykvetly žlutě. A vydržely ve váze skoro 3 týdny.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
+1

Celé léty byly z mé zahrádky, takže na "cestě" byla pár metrů. Kdysi jsem dostala na Nový rok růži, dala jsem ji mezi okna a vydržela déle než měsíc. Opadaly jí listy a znovu obrostly. Zázrak (clap)

Inko měl štěstí a nebo byl sympatický prodavačce tak vybrala pěkné. :) Kvalitní růžička musí mít hodně silný stonek pod hlavičkou. A tyto ho mají. :) Ty s tenkým brzo zvadnou.

Kdepak zázrak. :) Někdy uříznutá květina i pustí kořen a můžeš jí pak zasadit. :) A věř mi, že kdyby u vás doma někdo křičel a nadával, sebelepší kytky ti chcípnou brzo. :)

Inko, nejen odkud a jak dlouho cestovaly. Ještě pak leží nasucho ve velkoobchodě, tam si je vybere obchodník a ve svém krámě je strčí do lednice. Má je tam třeba i týden než je prodá.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Nene, tuto kytku koupil mužský v Lidlu a fakt vypadala, že to má za sebou už den předtím. A někdy mám růži jako reklamu na zahradnictví a do druhého dne je po ní. Zaschne.

+1 bodů
Mc Merkurion Registrovaný (409 bodů)

...nevím,kytky se dávaj do lednice,aby vydželi dlouho pěkný,tak zkusit dát do vody trochu ledu?

V lednici je tma a chladno pro celou květinu. Led do vody není to pravé.

Mc Merkurion Registrovaný (409 bodů)

já to nezkoušel,jen jsem logicky odvozoval...



Související témata

+1 bodů
2 odpovědí 175 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 308 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 635 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 698 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 435 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 295 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 592 zobrazení
0 bodů
1 reakce 553 zobrazení
+2 bodů
1 reakce 337 zobrazení
31.8.2015 v kategorii Společnost borůvka
0 bodů
1 reakce 686 zobrazení
...