0 bodů
7.8k zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Do čeho dávat houby do mrazáku. Nerada bych udělala něco špatně a otrávila se.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

5 reakce

+3 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Já je podusím (s ohledem na budoucí využití buďto samotné nebo na cibulce a buďto jednodruhové a nebo směs) a až podušené mrazím.
Už to tak dělám cca 30 let - a ještě su tu.
;-)



+2 bodů
suzymon Registrovaný (158 bodů)

Pokud jste nenasbírala houby smrtelné (facepalm), tak není problém. Jednak jak píše mowla a pak je také můžete nakrájené nechat přejít varem, pak okapat na sítu a vychladlé zamrazit v sáčcích. Dělám oba způsoby. A jednou jsem dokonce dělala takovou "tklačenku". Bylo hodně hub a tak jsem předsmažila a pak plnila do té nohavice co se kupuje v papírnictví na domácí tlačenku. To bylo celkem praktické, protože pak jsem podle potřeby odsekávala co jsem potřebovala a zbytek zase vracela do mrazáku. Tento způsob zabere méně místa.

+1 bodů

Také je dávám podušené. Bez tuku, bez cibulky. Pokud je dáte syrové a řádně je neutěsníte, bude vše v mrazáku načichlé houbami.

0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Když trefím na levnější žampiony, nakrájím je a syrové naskládám do krabiček od salátu. Když je pak, nerozmražené, vyklopím na horkou cibulku nebo jen na omastek, úžasně zavoní. Dělávám to ikdyž vím, že je budu potřebovat už zítra. Jen pro tu vůni. :o

0 bodů
Zdravím.Jiz přez 30 let houby mrazim tak že očištěné a na větší kousky ( houba třeba 5 cm jen na půl ) nakrájené do mísy zasolim 2- 3 ještě soli a řádně promícháme. Nechám 2 - 3 h ležet a občas jen zamicham. Houby pustí vodu. Pak přez cedník proplachnu pořádně studenou vodou, nechám okapat a do mikrotenového sáčku dám 3 - 4 plné naběračky. Pak vytlačíme vzduch prehnu sáček a udělám cihlicku kterou ještě prebalim neprodyšně fólií ( streckou) a šup do mrazáku.Pokud se nerozmrazi vydrží i 5 let . Vyskouseno.( Při vaření nesolit, hotové jídlo dosolit na závěr.


Související témata

0 bodů
5 odpovědí 1.2k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 90 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 212 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 251 zobrazení
0 bodů
1 reakce 835 zobrazení
26.6.2014 v kategorii Vaření, jídlo Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
0 bodů
4 odpovědí 715 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 203 zobrazení
+2 bodů
1 reakce 321 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 6.8k zobrazení
...