+1 bodů
3.2k zobrazení
v kategorii Rostliny, zahrada boruvka Registrovaný (403 bodů)

Na listopad je nezvykle teplo. Nějaké ochlazení sice hlásí, ale podle mne je stále čas zasadit česnek. Stroužky česneku mám už nachystané, záhony také, ale nechci výsadbu uspěchat. Zahrádku mám v 250m.n.v. Sadit už, nebo ne?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+2 bodů
Johanka Registrovaný (119 bodů)
označeno jako nejlepší reakce boruvka
 
Nejlepší reakce

K česneku mám taky svůj příběh. Někdy kolem cirka konce osmdesátých let jsme koupili chalupu na Mělnicku. K chalupě patřilo 40 arů pole a táta byl celý žhavý konečně něco vydělat. Hned první sezónu osázel (no osázel, to je silné slovo, nechal osázet pasuje líp. Pole se muselo nejdřív zorat a sehnat patřičné sazenice. Ale tehdejší jézeďáci byli v hospodě za dvě tři stovky velmi přítulní). Když došlo na sklizeň, celá úroda byla chycená plísní. Výsledkem byly hromady plesnivého česneku, který se pak celý podzil na zahradě pálil. Nechtělo to moc hořet, spíš to jen doutnalo. Ta vůně (vůně zase není to správné slovo, spíš něco mezi vůní a nevůní) páleného česneku mě provází dodnes. Když jdu někam do restaurace a objednávám, dávám setsakramenský pozor. Česnek nemusím, i když připouštím, že je to škoda. :)



+2 bodů
ježura Registrovaný (35 bodů)

Ve řtvrtek bylo krásně slunečno,splněn poslední úkol sezony.Česnek je v zemi ve stenou dobu jako každý rok(270m.n.m).(clap)

+2 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Já bych to už nechala na jaro. Nikdo neví jaká bude zima a taky kdy a jak dlouho. Česneky mohou vyrašit, ale blbě zakořenit, pak příjde holomráz a je po něm. Ačkoliv, u nás doma česnek hodně koukal ze sněhu a přežil. To byla zima se sněhem, taková, jak má být. Já, za svoji osobu, bych se nestresovala celou zimu česnekem a strachem o něho.

0 bodů
Mc Merkurion Registrovaný (409 bodů)

rád bych poradil,ale za A) máme tady 470m.n.m. a za B) česnek nesázim >>> to jen aby sis nemyslela,že na tebe kašlu...



Související témata

+3 bodů
2 odpovědí 557 zobrazení
31.12.2015 v kategorii Rostliny, zahrada Valentýna. Praha
0 bodů
2 odpovědí 648 zobrazení
+2 bodů
4 odpovědí 318 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 2.1k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 7.5k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 614 zobrazení
0 bodů
1 reakce 180 zobrazení
0 bodů
1 reakce 602 zobrazení
0 bodů
1 reakce 479 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 360 zobrazení
...