+2 bodů
424 zobrazení
v kategorii Společnost Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Vánoce jsou od dětství pro mne velké trauma začíná to už od konce listopadu. Všechny obvyklé rituály jsem už dávno zrušila, negruntuji, nepeču, nezdobím a i tak to nade mnou visí jako černý mrak. To je jediná otázka, kterou jsem momentálně schopna položit. Má někdo na ni odpověď?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

7 reakce

+2 bodů

Sůwa, Sovička okatá, ak to velké trauma zasa príde, pusti si na zlepšenie nálady
proč ta sova tolik houkala
trauma určite potom odíde.
Na Vianoce sa treba začať pomaly pripravovať už v lete, potom má človek šancu že na Silvestra už bude na Vianočné sviatky pripravený :)

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Moc pěkné, ale nestačí. Já se připravuji pomalu od minulých Vánoc, ale taky to nestačí. Kdybych tak mohla teď usnout a probudit se až po Novém roce...



+2 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Tak stimto ti nikdo neporadi ...kazdy ma svuj recept nekdo chlasta ...jenej se prejida dalsi si vanoce nepripousti ten dalsi zase je v depresi .....Ja osobne vanoce jako takove neslavim ...nejsem katolik ani nic tomu podobneho jsem Pagan ...neslavim vanoce jako takove ...slavim 21.popripade 22 ..zimni slunovrat ...vanoce jdou mimo ne a uz dlouha leta se mi vyhyba i snih pripadna brecka ...
Vse si nachystam den predem abych o slunovratu nemusel nic delat ...ozdobim dum a oltar ..koupim si neco na piti relaxuji vecer nekam vypadnu a piju az do rana ...:D ...
Pokud jde o Vanocni tradice tak tech se drzim ...jsou to vesmes pohanske tradice a vanoce jako takove modernim pojeti jsou jen dobry reklamni trik jak z lidi vylakat penize ....
:D ..

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
+1 bodů
Johanka Registrovaný (119 bodů)

HA! Svatá pravda. Ono se od zaběhlých tradic upouští tak nějak obecně. Vidím to, nejen u sebe, ale u většiny příbuzenstva a okruhu mých přátel. Kde jsou ty doby, kdy jsem v tenhle čas pulírovala sklínku po sklínce ve vitrínách. Udržuji všechno v přijatelném stavu pokud možno permanentně a čas Vánoční využívám převážně k odpočinku a nadopování pohody a kouzelné atmosféry, kterou miluji. :)

+1 bodů
elis Registrovaný (157 bodů)

Já se zase vždy moc těším,jen už když jsou děti ve svém,pečeme mnohem míň,tak to přežiju bez honičky,opravdu v poklidu.Uklizeno máme s dědou pořád,nic,co bych dělala navíc.26.12. přijdou děcka na oběd,předáme to,co u nás Ježíšek zapoměl.Hlavně na co se těším nejvíc,že jdu naposledy18.12. do práce a nástup až 6.1.Jó bude veget.Moje kolegyně taky svátky vždy přetrpí,postihla je totiž právě o vánocích rodinná tragedie,tak je už vůbec neslaví.Zvala jsem i k nám,když je sama,ale nechce.

+1 bodů

Jak přežít? Asi stejně jako jiný podzimní a zimní čas. Uvařit si dobrý čaj, pustit telku a radovat se že vánoční shon se tě netýká. :)
Já na velký úklid taky kašlu, uklízím pravidelně celý rok, tak není třeba změna. Už ani nepeču cukroví, nikdo to nechtěl jíst a navíc přijdou návštěvy a ty vždycky něco domácího donesou.
Ale nazdobený dům mít musím. Mám ráda vůni jehličí a různé vánoční dekorace, už od Mikuláše to musí doma krásně vánočně vonět. Stromek nestrojíme. A na štědrý den musíme mít kapra se salátem, to je asi jediná z tradic kterou dodržuji. Pro každého kdo se na vánoce zastaví musím mít dáreček, třeba jen levnou drobnost, ale dárek musí být. To mi zbylo v mysli ještě z dětství, kdy se u nás vánoční tradice dodržovali všechny. Dárečky na vánoce nakupuji průběžně celý rok, nic už před vánocemi nesháním.Vánoční honičku mám, ale jen kolem obchodu, protože lidi šílí a nakupují jak zběsilý.

25.12 peču husu, Sůwičko zastav se s kastrůlkem, bude dost pro všechny. :)

Silvestra neslavím vůbec, je to jediný den v roce který potřebuji jen tak přežít. Vždycky si říkám že není žádný důvod těšit se na Nový rok, zatím ještě nikdy nebyl lepší.... :D

+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Byla doba, kdy pro mne vánoce znamenaly šílené trauma. Jednou jsem to vyřešila tak, že jsem zatáhla žaluzie, pustila si z magnetofonu muziku a tapetovala jsem skříňku. Bylo to čiré zoufalství. Už nikdy to nechci zažít! Sůvičko, chápu to, ale v sobě nastavit náladu, to je veliký problém. Budeš se muset hodně zatnout! Anebo naopak hodně povolit a sejít se s rodinou.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Tapetování není špatný nápad, po něčem podobném se poohlédnu (wasntme)

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

karma (sun) karma ...:*

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢

Jméno se mi tam dát podaří, ale jak ťápnu do okénka pro zadání hesla, hodí mě to na stránky Kutila. Zkouším to z tabletu, PC po ruce teď nemám. Inko, omluva, plevelím ti příspěvek.

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

taky jsem si vsiml ....od ceho jsou dole odkazy na adminy ? ja se nedivam do kazde otazky ....abych hledal co kde nefunguje ...tak se klido muze stat ...ze o tom vubec nebudu vedet uz jsem na to upozornoval X krat ....

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢

(blush) (blush) (blush) už budu hodná :*

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

porad ti to nejde?

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
Johanka Registrovaný (119 bodů)

Už jsem tu. Jsi zlatíčko. Ale mám opocená zádíčka. :)

0 bodů

Nemám sice tušení z čeho tvé trauma pochází, ale vánoce jsou svátky hlavně dětí. Kde děti nejsou, tam se žádné tradice nedrží, určitě nejsi sama kdo vánoce ignoruje.
Co třeba začít vyrábět svícny? Stačí kousek prkénka, zatlouct jeden hřebík, na hřebík svíčku a obložit přírodním materiálem. Smrk, borovice, cypřiš nebo tůje. Na to drátkem pár šišek, větévku šípku, nebo cokoliv je zrovna k dispozici. Nevěřila bys jak moc se jich prodá na hřbitov. Třeba si je vystav na zahrádce a zájemci přijdou sami.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Jsi moc hodná, děkuji, ale svícny jsou vánoční výzdoba. Za život jsem jich vyrobila několik, ale jen pro vlastní potřebu. Teď už nezdobím...(shake)



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 343 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 335 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 347 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 117 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 229 zobrazení
0 bodů
1 reakce 1.7k zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 286 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 163 zobrazení
...