0 bodů
4.5k zobrazení
v kategorii Zvířata

Veterinář mi nutí Panolog, je to hustá mast a až dolů do oušek se nedostane, léčba je tedy dlouhodobá. Navíc ho odebírá z velké lahve do injekční stříkačky, dávka je na 5 dní a pak se zase musí na kontrolu a pro další dávku. Když si to spočítám podle ceníku v lékárně, vet si účtuje 300% přirážku a ještě 400,- za každou prohlídku na kterou musím. Nejsem lakomá, ale když ze mne někdo dělá moc velkého hlupáka, nelíbí se mi to. Sháním Surolan který má stejné účinky a snadněji se aplikuje. Když si seženu předpis, dá se někde koupit?

Za radu abych změnila veta předem děkuji :) poznám blížící se zánet v uších dřív než se projeví :)

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

0 bodů
Johanka Registrovaný (119 bodů)
označeno jako nejlepší reakce
 
Nejlepší reakce

Schodou okolností právě utrácím na internetové lékárně benefity (to jsou takové body, které dostáváme každý čtvrtrok místo prémií a odměn). Koukla jsem i na Surolan. Mají (SUROLAN A.U.V. SUS 30ML), ale v přísném režimu. Pouze na předpis a v kamenné prodejně. Prodejna je v Chrudimi, takže asi nic pro tebe, ale lze z toho vyčíst informace, že by to neměl být až takový problém. Cenu tam neuváděj. :)


Upraveno

Jsi zlatíčko, zkusím se tam zeptat. Stačí mi 15 ml. ale klidně vemu 30 ml. a cena je mi jedno, jde o to že všude píšou momentálně nedostupné. Předpis můžu mít z neurologie pro lidi, nebude to poprvé a vždy to fungovalo :)

Ještě jednou veliký dík, moc jsi mi pomohla. Poslali mi to do Pražské lékárny a dnes mohu vyzvednout. :)

Johanka Registrovaný (119 bodů)

Tak si to s pejskem užijte. A až pejskovi budeš masírovat ouška, můžeš ho zklidnit, třeba: "Mňam mňam, to je od tety Johanky, mňam mňam..."

Vyřídím mu to, děkuji :)



+2 bodů
Bohemica Registrovaný (256 bodů)
Upraveno Bohemica

Bez receptu a s téměř stejnými účinky se dá pořídit Otibiovin.
Nějak mi není jasné, když údajně poznáš už blížící se zánět, proč nevolíš vhodnou prevenci nebo cílenou léčbu.
Bez stěrů a laborky lze problém se "zánětem" uší léčit pouze paušálně.
Plemena psů, která mají těžké svislé boltce (molossy) chovám šesté desetiletí a žádný z mých psů netrpěl chronickými "záněty uší" ačkoliv jsem dávným odpůrcem kupírování uší u psů
a svým odchovům jsem části uší neamputovala ani v dobách, kdy to ještě zákon nezakazoval. Mnohým problémům lze předejít vhodnou prevencí, pokud už problém nastane (může být i získaný od jiného jedince) nehledím na příznaky, ale vždy nechám udělat u postiženého jedince stěr, laboratorní vyšetření a podle toho se medikuje účinný prostředek.


Upraveno

Bohemico, asi jsi přehlédla že se jedná o kvasinky. Na ty otibiovin nezabírá, ten je na zánět. Přemnožené kvasinky v uších mají charakteristickou vůni a je třeba je zlikvidovat dříve, než zánět způsobí. Na tuto informaci opravdu nepotřebuji veta ani stěr. Je to můj 4 pes se sklopenýma ušima, vím o čem mluvím. Zbavit se jich (po přeléčení jako prevence) se dá jen přísnou dietou, nesmí hlavně cukr, mléko, obiloviny, piškoty apod. Jenže lidem venku to nevysvětlíš. Ona moje fenka je velmi přátelská, lidem se skoro vnucuje. No a oni sáhnou do kapsy a dají jí piškot, nebo nějaký ten psí hnus pamlsek. Mluvím pořád dokola, je to marné, řeknou : kousek jí přece neublíží.
Za radu naučit jí od lidí nic nebrat předem děkuji :D



Související témata

+3 bodů
3 odpovědí 283 zobrazení
12.11.2015 v kategorii Diskuze Martin
0 bodů
3 odpovědí 234 zobrazení
7.10.2014 v kategorii Ostatní lili Registrovaný (107 bodů)
0 bodů
4 odpovědí 133 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 750 zobrazení
0 bodů
1 reakce 234 zobrazení
15.4.2016 v kategorii Zvířata Ráceková Gabriela
+3 bodů
1 reakce 420 zobrazení
9.1.2016 v kategorii Zvířata Leoš
...