0 bodů
347 zobrazení
v kategorii Rostliny, zahrada

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+1 bodů

Poinsettia – Vánoční hvězda

Skoro každý se domnívá že je to jednoletka, protože mu doma brzy zajde. Ale je to trvalka, stačí vybrat zdravou rostlinu a dát ji na vhodné místo.
Na vánoce se jich prodá velmi mnoho a právě ty maličké si lidé často dají na jídelní stůl. Je to křehká rostlinka, velmi snadno se láme. I z jediného nalomeného lístečku teče bílé mléko a právě to je velmi jedovaté …. i jedna kapička může způsobit vážnou otravu…..



0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Asi jak kde. Ale myslím si, že kytice růží by se na vánoční stůl nehodila. (happy)

To je pravda Inko :) růže by se určitě nehodily. :) Ale otázka asi není úplná. Doplním to. Je něco čeho jsou na vánoce plné obchody a prodavač zákazníka nepozorní že je to jedovaté a tedy nepatří mezi jídlo? Hlavně tam kde jsou malé děti a zvířata se s tím musí zacházet opatrně.
Zkusíš to doplnit? :)

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Azalko, už včera a dnes ráno jsem přemýšlela, co na stůl nepatří. Snad jen ubrus, zvaný vikslajvant. Na nic jiného jsem nepřišla. Snad jen, že kuličky ze jmelí, to není nic moc fajn, ty jsou nebezpečné. Nic jiného mě nenapadá. (think) Ty něco víš? Dej to sem!

Správně :) kuličky ze jmelí jsou nebezpečné a to hlavně pro malé pejsky a děti. Jsem ráda že to víš..... Lidé si nejraději vybírají jmelí s hodně kuličkami - no možná se potřebují zbavit tchyně …… která jim do všeho kecá :D

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
+1

Tak to mám víc štěstí než rozumu. Sousedka, která se ke mně moc pěkně nechová, ale zas mne občas potřebuje, mi přinesla zelené jmelí se spoustou kuliček a já ho tentokrát odmítla, protože už na její náladovost nemám. Co se mohlo stát, kdybych to jmelí zavěsila nad dveře a kocourek spadlou kuličku ochutnal ani nechci domyslet. Snad ale má rozum aspoň ten kocourek...(nod)

–1

Kocourek by se maximálně pos.... Nejhorší je smrt vyděšením. Něco si o jmelí přečtěte než začnete šířit poplašné zprávy.

+1

Třeba tohle? :)
Plody jmelí mohou vyvolat zažívací obtíže a omezit funkci srdce. V závažném případě mohou způsobit smrt. Také zelené části rostliny jsou jedovaté. K léčebným účelům by jmelí měli využívat pouze kvalifikovaní a zkušení léčitelé. Přípravky z jmelí dostupné v lékárnách můžeme používat bez obav.
zdroj : http://kvetiny.atlasrostlin.cz/jmeli-bile

0 bodů

Upraveno

Neměly by to být květiny se silnou výraznou vůní.
Pokud máte u stolu člověka, který nesnáší určitý květ, tak se mu při zdobení, ne tomu člověku, ale květu, vyhněte a nedávejte ho na stůl.
.
PS
Azalea, inka "kuličky ze jmelí" ďakujem za varovanie

0 bodů
lili Registrovaný (107 bodů)

Nohy? (rofl)(rofl) Jmelí je fakt jedovatý? Sem netušila brrr;(

inka Pokročilý (1.2k bodů)
+1

lili, většina rostlin je více nebo méně jedovatých. Myslíme si, že dyfenbachie, konvalinky a zlatý déšť a nic víc. Ale skoro všechny kytky v bytě, ikdyž mírně, jedovaté jsou. Měla jsem v oblíbených, adresu jedovatých rostlin v bytě i na zahradě, ale už nefunguje. Škoda. (think) Přesto se ze jmelí vyrábějí močopudné léky.

lili Registrovaný (107 bodů)

inko mám ráda kytky, ale se vnich nevyznám.Co když mi dogáč zblajzne kytku? Nebo mu bude smrdět, a von pozná že není k jídlu?

Nohy? :) U nás se říká ježkovy zraky ..... :D

inka Pokročilý (1.2k bodů)

lili, vůbec takhle neuvažuj. Ještě jsem nikdy neslyšela, že by pes byl takový *****, že by sežral a otrávil se z kytek. To vůbec nikdy! Všimni si, že když si čas od času myslí, že je králíček a pase se na louce, velice pečlivě si vybírá ostrou trávu. (happy) Jó kočičáci, ti mají snahu všecky kytky ožužlávat. Na ně se musí dávat pozor a kytky dát pryč. Nechat jim jen šnytlík. (nod)



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 117 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 343 zobrazení
+2 bodů
7 odpovědí 424 zobrazení
23.11.2014 v kategorii Společnost Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
+3 bodů
4 odpovědí 107 zobrazení
16.9.2015 v kategorii Ostatní Jitule
0 bodů
3 odpovědí 176 zobrazení
+2 bodů
4 odpovědí 606 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 343 zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 371 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 158 zobrazení
24.9.2015 v kategorii Rostliny, zahrada Hanina
+3 bodů
2 odpovědí 99 zobrazení
4.9.2015 v kategorii Rostliny, zahrada Trčka michal
...