+2 bodů
318 zobrazení
v kategorii Příběhy ze života

Tohle mi přišlo mejlem, autora neznám, ale dopis se mi líbil tak ho dám sem :)

Jedna anglická dáma chtěla před válkou strávit letní byt v Německu a tak napsala jednomu venkovskému učiteli. V dopise se tázala na vše i na pohodlí. Také chtěla vědět, mají-li v tom domě, kde chtěla bydlet, WC. Učitel dobře neovládal angličtinu a neznal význam té zkratky. Zeptal se starosty, ale ten taky nevěděl. Po dlouhém přemýšlení ho napadlo, že to patrně znamená Wesley Church (kostel). a takto odepsal:
WC se u nás nachází 7 mil od našeho domu, uprostřed jedlového háje v překrásné krajině. Jest otevřen 2x týdně v úterý a ve čtvrtek. Chápu, že je to pro vás nepříjemné, je-li to vaším zvykem chodit pravidelně, ale zajisté se přesvědčíte, že je to krásný výlet. Hodně lidí si sebou bere oběd a zůstává tam přes čas. V létě je obyčejně návštěvnost veliká a proto bych vám radil, abyste chodila brzy. Je tam 60 míst k sezení, ale pokud přijdete pozdě je tam dost míst i stání. Radil bych vám, abyste chodila ve čtvrtek, poněvač je v ten den varhaní doprovod. Po celém okolí jsou slyšet i ty nejjemnější zvuky. opatřím vám s radostí to nejlepší místo a bude mně potěšením sedět vedle vás.
P.S. Zapomněl jsem dodat, že zpěvníky visí na dveřích.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+2 bodů
Johanka Registrovaný (119 bodů)
Upraveno Johanka

HA, jsem se pobavila. Konečně něco zábavnějšího než Lacíkovy otázky. Je to ještě umocněno, za zádíčkama mi beží TV (televize, kdyby někdo nevěděl) s druhým dílem Švejka. Pobavilo a rozdmýchalo vzpomínky. I já jsem dlouhá léta žila v anglicky mluvící zemi, my name is Sue, how do you do... V našem městě nebyl velký obchod, jezdila jsem nakupovat do Safeway (něco jako lepší Tesco) do Longmontu, vedle asi 30 mil. Řidičák jsem si teprve dělala, tak jsem jezdila autobusem (jezdil dvakrát denně tam a zpátky). Jednou, asi uprostřed cesty to na mě přišlo. Ale silně! "To nedojedu", řekla jsem si a požádala řidiče o zastavení. Bus mě vyplivl v pustině a odjel. Do lesa nebo do příkopu nemůžu, to by mě dali. Lidé tam žijí "so close to the nature". Kousek od silnice byl bungalow (domek), spěchala jsem tam. Obejdu baráček kolem a vzadu na dvorku (backyard) jsem narazila na dědu. Slušně jsem požádala o to co jsem potřebovala, ale on jen "ugh, hugh...", tak znova, ale zase jen "ugh hugh..." Už jsem modrala. Povídám, skoro řvu, "toilet! WC! closet! záchod! hajzlík!", ale zase pouhé "ugh, hugh...". Zčista jasna se na scéně objevil fešák, asi o pět let starší. Pochopil. "Dad is deaf and dumb, come on in, Miss..." (táta je hluchoněmý, pojďte dál, slečno). Sláva, stihla jsem to! Pak mě naložil do staré Fodky pick-upu a odvezl do Longmontu. Když jsem odpoledne vystoupila v Boulderu a vracela se domů, cesta vedla kolem malého kostelíka (country church). Do kasičlky jsem hodila půldolar.

ugh, hugh...(y)

Haleluja ….. :) Super, jako vždy Johanko :) Zkusíš to příště ve verších? ….. Ale aspoň v něčem jsem lepší já, domluvím se i s hluchoněmými :) Mám trochu praxi, když jsem ještě bydlela s mámou na Vinohradech, o patro níž bydlela hluchoněmá rodina. Měli čtyři kluky a ti rádi běhali po domě a děsně přitom vřeštěli. Rodiče nic neslyšeli, tak jim to nevadilo. Nám ostatním ale ano .... tak jsem se naučila znakovku …. A s mým psem je tahle domluva snadná, rozumí mi mnohem víc než kdybych mluvila :)



+1 bodů

Nebylo to v Československu? :)
Tak jaksi to vypadalo kdysi i u nás, když se začala sem vtírat angličtina. Dodnes mnoho lidí používá anglické výrazy, bez znalosti jejich významu. Platí to i dnes, jen se podívejte na trička a bundy s nápisy a zeptejte se hrdého nositele, co ten nápis znamená...

(y) Pravda .... v létě se často usmívám když si přečtu bříška hrdých nositelů ... :D

+1 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

No usmevne ....ale ma to malou chybu ...WC (Water closet) zkratka se v anglicky zemich nepouziva ....normalene se pouziva ...toilet ..(toaleta,zachod) za leta co jsem v anglicky mluvici zemi jsem zkratku WC neslysel ...ale jako nove prichozi jsem ji jednou pouzil i s dokonalou vyslovnosti lec bezuspesne koukali na mne jak na blazna ....:D co to vlastne chci ....:D

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢

To bude tým, že sa ešte nenaučli európsku angličtinu, stále používajú len tú svoju ostrovnú (giggle)

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

(y) jojo to bude ...tim ...

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
0 bodů
lili Registrovaný (107 bodů)

(rofl)(rofl)(rofl) to se nedá(rofl)(y)



Související témata

0 bodů
1 reakce 238 zobrazení
11.11.2016 v kategorii Mobily anonym
+1 bodů
5 odpovědí 11.5k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 208 zobrazení
0 bodů
9 odpovědí 282 zobrazení
30.9.2014 v kategorii Společnost opicak Registrovaný (769 bodů)
0 bodů
1 reakce 303 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 322 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 283 zobrazení
1.10.2014 v kategorii Zvířata boruvka Registrovaný (403 bodů)
0 bodů
2 odpovědí 383 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 149 zobrazení
4.8.2014 v kategorii Ostatní anonym
...