+1 bodů
377 zobrazení
v kategorii Finance podnikání
Dobrý den, máme v rodině takový problém, jeden člen rodiny si půjčil u Profi Creditu peníze (nevím kolik) a zemřel (nemoc) a my ostatní teď nevíme, jestli se ten dluh zdědíme nebo zanikne. Vím, že u Providentu dluh zaniká, tak mně právě zajímá jestli i tady, budu moc rád za jakékoliv rady a poznámky.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+1 bodů

Obávám se, že Profi credit nic neodpouští, naopak mají šikovně sepsané smlouvy a vymáhají obrovské dlužné částky, když někdo včas nezaplatí.

Podívejte se do smlouvy, jestli měl zemřelý ručitele. Pokud ano, musí platit ručitel.

Jestliže ne, nechte si sepsat majetek zemřelého a v případě že dluh převyšuje hodnotu majetku který dědíte, můžete celé dědictví i s dluhem odmítnout. Pakliže dědictví přijmete a je ve vyšší hodnotě než dluh, podle nového zákona musíte dluh za zemřelého uhradit.



0 bodů

Dluhy se samozřejmě dědí! Stejně jako majetek. Lze se vzdát majetku při dědickém řízení u notářky, pokud dluhy převyšují hodnotu majetku, je to nejlepší řešení. V každém případě okamžitě kontaktovat Profi credit a sdělit jim o co se jedná. Navýšení úroků by měli pozastavit ke dni úmrtí - většinou se to tak dělá.



Související témata

0 bodů
11 odpovědí 1.2k zobrazení
0 bodů
1 reakce 417 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 4.4k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 177 zobrazení
0 bodů
1 reakce 291 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 254 zobrazení
1.8.2014 v kategorii Ostatní dluhova past
...