+1 bodů
218 zobrazení
v kategorii Diskuze
Chtěla bych si nechat vytetovat runu teiwaz, ale dočetla jsem se, že ji zneužili nacisté, a nechtěla bych být považovaná za neonacistku :-D :-D Tak bych se chtěla zeptat, jestli o tom neví někdo něco víc...

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

1 reakce

+1 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

Použití toho či onoho symbolu někým, ještě nemůže znamenat, že s tím bude symbol spojován. Bohužel se tak v novodobé společnosti děje. Podívejte se, kolik pěticípých hvězd (stala se symbolem komoušů) je na americké vlajce. Je to naprosto hloupé spojovat nějaký symbol, který existuje stovky let s někým, kdo si ho namaloval někde na vrata. To myslím obrazně. a

např.  Zdvižená pravice. Máloco vyvolá v naší společnosti větší pozdvižení než toto gesto. Skandalizované, zatracované, automaticky spojované s nacismem. Taková je téměř vždy reakce mediálních žump a pseudochránců lidských práv.  

Římský pozdrav je gesto, součást nonverbální komunikace, při kterém je pravá ruka vztyčena k nebi, prsty jsou natažené a dlaň míří k zemi. V některých verzích bylo možné použít římského pozdravu s dlaní mířící k nebi. Ačkoli je jméno pozdravu odvozeno od antického Říma, je velmi pravděpodobné že má kořeny v některé ze starších kultur.

Ale zkuste ho použít dnes a soudobé gestapo společně s ochránci lidských a nelidských práv vás semele.

Osobně si myslím (sám tetování nemám, ačkoli mi vůbec nevadí - spíš naopak, ale je mi už skoro 60 a to už začíná být na kůži vidět), že si každý člověk může se svým tělem dělat co chce. Nikomu do toho nic není. A symbol můžu mít na svém těle rovněž jaký chci JÁ.





Související témata

+3 bodů
1 reakce 288 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 2.5k zobrazení
+3 bodů
4 odpovědí 520 zobrazení
22.2.2016 v kategorii Diskuze sluníčko
0 bodů
1 reakce 416 zobrazení
21.2.2017 v kategorii Diskuze Tomáš
0 bodů
1 reakce 294 zobrazení
...