+3 bodů
805 zobrazení
v kategorii Auto moto
Dobrý den, dělám autoškolu a mám už 5 jízd za sebou, ale jsem v tom, celkem levá. Chtěla bych se prosím zepat, že jak mám vlastně řadit na stopce a na semaforu? Myslím tím, že když chci jet na stopku, tak musím nejprv spojku, přibrzdnit, zabrzdit (tím se zastaví vozidlo) a pak řadit na 1? A jak se to dělá na semaforu na červené?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

0 bodů

tak nejlepší bude probrat to s učitelem a pak požádat, ať ti to přeříká přímo na křižovatce

jinak ano: při krátkém zastavení (na stopce)

sešlápnout spojku - sešlápnout brzdu - po zastavení zařadit jedničku - rozhlédnout - pustit brzdu, přešlápnout na plyn a pomalu povolit spojku

při delším zastavení (na červenou) mezi tím vyřadit na neutrál, takže

sešlápnout spojku - sešlápnout brzdu - po zastavení vyřadit na neutrál - pustit spojku ale držet brzdu - počkat na červenožlutou - sešlápnout spojku, držet brzdu - zařadit jedničku - počkat na zelenou - pustit brzdu, přešlápnout na plyn a pomalu povolit spojku



0 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)
Znáte ze svého okolí nějakého řidiče profesionála ? Zkuste k němu sednout do auta a dívat se jak to dělá. Sedněte k němu a dívejte se. Ne jednou, ale stokrát a víc. Vašemu dotazu moc nerozumím, protože vůbec nezáleží, jaká je barva na semaforu. Jestli budu stát deset vteřin nebo dvě minuty je naprosto nepodstatné. Držet sešláplou spojku byste měla co možná nejkratší dobu, protože ji to v žádném případě neprospívá. Samozřejmě jsou řidiči, co "odstojí" celou červenou na spojce, ale to jsou potom ti, kteří mění spojku každých 50 tisíc km a diví se, že auto nic nevydrží.

Až a jestli uděláte papíry, nezbývá vám nic jiného než jezdit, jezdit a jezdit. Ničím jiným si návyky neosvojíte. Hodně štěští.


Související témata

0 bodů
2 odpovědí 2.5k zobrazení
+4 bodů
2 odpovědí 271 zobrazení
3.9.2015 v kategorii Auto moto martin
0 bodů
2 odpovědí 1.2k zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 2.3k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 416 zobrazení
14.6.2014 v kategorii Auto moto MoraviaCZE
0 bodů
5 odpovědí 2.2k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 961 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 400 zobrazení
...