0 bodů
925 zobrazení
v kategorii Elektrospotřebiče

Na co si mám dát při koupi pračky pozor? Asi na otáčky ne? Má počet otáček vliv jak je prádlo vyždímané? Proč se všichni ptají na otáčky pračky?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

8 reakce

+2 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)
 
Nejlepší reakce

Otáčkami je myšleno ždímání. Čím vyšší otáčky, tím lépe vyžímáno. (clapping) Úplně nejlepší je poklikat http://pracky.heureka.cz/. Tam jsou u každé pračky technické parametry, které v obchodě nenajdete a prodavač někdy nebývá příliš sdílný. Víte-li rozměry, které máte k dispozici, vybírejte mezi plněním shora a předním plněním, podle toho, co by vám v prostoru více vyhovovalao. Fakticky rozdíl v praní a žímání není žádný. Pak vybírejte mezi A+++ a přečtěte si recenze, jsou-li uvedeny. Porovnávejte spotřebu elektřiny, vody, hlučnost. Když se pro určitou značku a určitý typ rozhodnete, najděte si toho, kdo vám ji prodá nejlevněji. Takto se dá ušetřit několik tisíc. A než objednáte, zajděte ji zkouknout v reálu do jakékoliv nejbližší kamenné prodejny.



0 bodů

Děkuji Inko za užitečný návod. (y)

0 bodů
Taky jsem teď kupovala pračku a byla jsem úplně marná z těch všech kolonek.. ale našla jsem článek https://www.arecenze.cz/recenze-pracek/#jakvybratpracku a pak už jen vybrala podle toho co mi vyhovovalo.
0 bodů

Průvodců na výběr praček na internetu je spousta, stačí hledat. Co se týče těch otáček, budu citovat odsud:

https://www.slewik.com/cs/spotrebice-akce-levne-vyprodej/pracky/

Čím více otáček pračka zvládne, tím více vody z prádla odstředí a to pak bude rychleji suché. Má to ale i svou stinnou stránku - čím více otáček, tím více je prádlo zmačkané a hůře se žehlí. Počet otáček se pohybuje od 1000 do 1600 otáček za minutu.

0 bodů
dábel Registrovaný (297 bodů)
já bych si dal pozor na výrobce počet recenze a skušenosti uživatelů

pak bych koukal na rozměry pračky aby se mi vešla tam kam potřebuju a na kolik kilo prádla je

pak bych juknul jakou má výrobek záruku občas sou akce s prodlouženou zárukou to taky neni j zahození

a já osobně bych se vyhejbal pračkám co sou narvaný elektronikou neb ta když odejde opravy sou drahý
0 bodů

Ještě bych zvážil kombinovanou pračku se sušičkou viz https://www.equiplo.cz/pracky-se-susickou/, kde je průvodce výběrem i s modely. Především pokud bydlíte v bytě, kde je málo prostoru, tak dává větší smysl než kupovat pračku a sušičku samostatně.

0 bodů

U pračky bych si hlídala energetickou třídu, kapacitu, počet otáček a jestli má programy, které si myslíte, že potřebujete - např. dětské nebo sportovní oblečení. Jako zlatou a střední cestu bych volila známější značky. Třeba Whirlpool nebo LG, ale ty jsou o trochu dražší. Taky mi připadá důležité dát na recenze na Heurece nebo dTest.

0 bodů


Související témata

0 bodů
9 odpovědí 935 zobrazení
+1 bodů
3 odpovědí 455 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 249 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 2.7k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 632 zobrazení
0 bodů
1 reakce 262 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 7.4k zobrazení
30.9.2014 v kategorii Elektrospotřebiče Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
0 bodů
1 reakce 580 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 3.3k zobrazení
...