+3 bodů
429 zobrazení
v kategorii Elektrospotřebiče
Podle čeho mám vybírat, absolutně se v tom nevyznám. Dcera také ne. Tuším, že asi co největší rozlišení, ale to je tak všechno co o tom vím. Poradí mi někdo?

Díky

Jaroslava

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

0 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)
Dnes je běžné rozlišení Full HD tedy 1920 x 1080. Rozhodující je, zda vybíráte podle parametrů , úhlopříčky a nebo ceny. Dobrá televize má videorekorder již "v sobě", umí se připojit na internet, rozlišení 4K tedy 3840 x 2160. Některé umí 3D, což je ještě v plenkách a nevysílá se.

Těžko radit, některé TV  umí "pauzu" ve vysílání, tedy potřebujete si odskočit nebo máte telefon, tak stisknete pauzu, obraz vysílání se zastaví a další program se nahrává. Jakmile se vrátíte ke sledování, stisknete pokračovat a sledujete se zpožděním program. Pokud byla pauza dost dlouhá, máte pak možnost vynechat reklamy. Dnešní TV jsou více počítače, než televize tak, jak jsme ji znali dříve.

Já jsem do TV investoval docela dost, všechny popsané fce má a mnohé další jsem ještě ani nevyužil. Mnozí obchodníci vám také dokáží dobře poradit. Volbu neuspěchejte a projděte vícero obchodů.

Já bych v každém případě volil TV, která má rozlišení 4K. Opravdu to stojí za to, protože i obraz s rozlišením FullHD je na nich lepší.

Díky za rychlou odpověď. Promyslím, to a kdyžtak se vrátím zeptat. #(#blush)



0 bodů

Na toohle mám jedinou odpověď, stejda Google. Obecně se doporučuje postupovat takto:

  1.  Velikost úhlopříčky, jak daleko od TV budete sedět, kde bude umístěna apod.
  2. Rozlišení, jak správně říkáte, čím vyšší, tím lepší. Dnes to nejlepší je UHD (4K), ale obecně minimálně Full HD by TV měla mít.
  3. Chcete 3D či nikoliv? Na běžnou TV stačí klasika. Asi nejlépe LED TV.
  4. Zvolte známé výrobce, mají nejlepší zkušenosti, nejlepší obraz, nejlépe zmáknuté SMART TV apod. Osobně vych volil Samsung nebo LG, ale ani Sony či Panasonic není k zahození.

Více info seženete například tu: http://www.testkvality.cz/test-televizoru/ nebo pak na Google s dotazem Jak vybrat televizi.

0 bodů
Dobrý den,

rozlišení je fajn, ale zdaleka není jediným determinujícím aspektem (A TO ANI CO SE OBRAZOVÉ KVALITY TÝČE). Pro trochu komplexnější pochopení problematiky doporučuji mrknout sem: https://www.arecenze.cz/test-televizoru


Související témata

0 bodů
4 odpovědí 186 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 250 zobrazení
0 bodů
1 reakce 117 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 172 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 325 zobrazení
+2 bodů
4 odpovědí 229 zobrazení
+3 bodů
8 odpovědí 425 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 310 zobrazení
13.7.2015 v kategorii Počítače, internet Lukáš Fojtík
0 bodů
1 reakce 404 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 572 zobrazení
16.11.2014 v kategorii Dům a byt Jarda
...