0 bodů
360 zobrazení
v kategorii Zdraví, krása Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Něco jsem si vybrala, ale záměrně nepíšu co to je. Zajímá mne i, jestli se může vyhovující doplněk užívat trvale, nebo je třeba po nějaké době změnit. Děkuji.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+3 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Já na potrvinové doplňky vůbec nevěřím a po několika zkušenostech, kdy jsem se třeba osypala, je ani neberu. Snad jen Selzink+, na kůži a nehty, po doporučení kožního. (smile) Když jsem po operaci nádoru absolvovala léčbu (chemoterapii, ozařování), doporučili mi, nezávisle na sobě, tři lékaři, vyhnout se jakýmkoliv potravinovým doplňkům. Snad jen pro svůj poci, ale jen pro něho, že si mám koupit ten nejjednodužší vitamín. Ale jen jeden. Žádný konglomerát od A až po Z.:o Když mě začal bolet kýčelní kloub a já se ortopeda ptala, co muhu já udělat pro zlepšení, pravil, že vůbec nic. Že si myslí, že mám načteno a tedy mě nemusí povídat o nějakých doplňcích s placebo efektem. Ať to beru jako fakt, že ani tlačenka, ani medvídci, ani gelové tablety nejsou nic platné. Tohle všechno zlikvidují žaludeční kyseliny. Ale jestli opravdu mám potřebu něco pro sebe udělat, ať si koupím cokoliv, protože je to naprosto zbytečné pro toho, kdo se pestře stravuje a jeho potrava není jednostranná. A v tom to všecičko je. A kloub mi vyměnil tak, že si musím uvědomit, že ho mám, že třeba nesmím dřepnout. Vůbec o něm nevím.:o A peníze použiji na to, abych si koupila nějaké ovoce, které je ještě drahé.



+1 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Podobná věc mne zajímala před časem. Bylo mi řečeno odborníkem, že většina dopl%nků i při trvalém užívání by neměla škodit. U výrobků třeba s kolagenem se vyjádřil, že obzvláště pro starčí lidi jdou podobné přípravky velice vhodné.

0 bodů
zzzzz Registrovaný (420 bodů)

Osobní zkušenost nemám, nejsem senior:-) Ale mamka si koupila Proenzi a doktor ji řekl, že je to brufen s gumovým medvídkem, že to vůbec neléčí, jen ten brufen bolest snižuje.

Doma používáme nějaké doplňky všichni, já jím hodně magnezia a železa, a methionin, nenaordinovala jsem si to sama, doporučil mi to lékař.

Nedávno jsem koupila šumivý mulťák a ve složení byl hořčík i vápník. Docela mě to překvapilo, vždy když si hořčík kupuji, tak mě lékárnice upozorní, že mám mít dvou hodinový rozestup s vápníkem a mléčnými výrobky.

To jak se užívá, by mělo být v návodu výrobku, protože jej neuvádíte, není možné návod dohledat .-)


Upraveno

Ať ten doktor vrátí diplom. Asi nedostal 30 Kč.

Tak zrovna u toho Proenzi a podobných léčivých doplňků jsi vedle jak ta jedle.
Mimochodem jako léčivo je schválený Condrosulf ! Ale jsou lepší doplňky.

A o doktorovi vůbec nemluv. V žádném proenzi ani podobném přípravku není, ani nikdy nebyl ibuprofen !!!
Kdyby jsi uměla číst tak si to přečteš v přiloženém letáčku a nebudeš zde hlásat bludy i s panem doktorem.

Léčivý účinek je založen na regeneraci chrupavky a zde se podílí hlavně tři látky MSM, glukosamin sulfát, chondroitin a kolagen. Vidíš někde ibuprofen ?

Pan doktor je zřejmě zainteresován na prodeji gumových medvídků.

Odborných studií o vlivu těchto látek na regeneraci chrupavky je dost. Stačí jen trochu pohledat. Ale to je tvoje věc. Já jsem hlavně reagoval na blud prý od lékaře a za tím si stojím. Ibuprofen v těchto doplňcích nikdy nebyl.

zzzzz Registrovaný (420 bodů)

Proč myslíš Mosoji?

Je zvláštní, že většina jich není registrovaná jako léčivo. Proč? Protože k registraci musí být studie, která prokáže, že to opravdu funguje.

Ale myslím si, že to člověku neuškodí, snad to i funguje, ono je to stejně všechno v hlavě, pokud budeme věřit, že nám to pomůže, tak "pomůže".

0 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Já se tedy přiznám, že jsem po poradě s magistrou farmacie volila Spektrum 50+ a cítím se mnohem lépe než dřív. I kdyby se mělo jednat o placebo efekt, mne přešla lenora a krásně mne to nastartovalo. Obsahuje mimo jiné ženšen a všechny vitamíny B a ty působí pozitivně na psychiku. Na internetu jsem našla podobné složení u přípravku Zlatá léta, tak to tu nejspíš nikdo znát nebude. Dík za reakce (sun)

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Koukala jsem na složení a je bezvadné. Že já musím být takový pesimista a nedůvěřivec! (blush2)



Související témata

+3 bodů
1 reakce 1.1k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 285 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 382 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 532 zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 1.4k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 4.8k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 786 zobrazení
0 bodů
1 reakce 130 zobrazení
0 bodů
1 reakce 148 zobrazení
0 bodů
1 reakce 234 zobrazení
...