+3 bodů
462 zobrazení
v kategorii Zvířata
Dobrý den. Dnes mi veterinářka prodala pro fenku, která velmi těžce snáší dělbuchy a ohňostroje tento přípravek - Sileo. Máte s tím prosím někdo zkušenost ? Po prostudování letáku mám nepříjemný pocit, údajně se jedná o "poddávkované anestetikum". A já teď vůbec nevím, jestli to fence mám dát.
Je pravda, že psa pouze utlumí v projevu, ale pes vše vnímá, pouze se nemůže projevit?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

1 reakce

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Na každého psa to působí jinak. Možná lepší, než všechny přípravky je , když může mít člověk se psem přímý kontakt, hladit ho, uklidňovat. Pokud má pes v pána důvěru, je to nejspolehlivější postup. Osobně se mi to osvědčilo u několika psů.

Děkuji :)

Dobrý den, jen bych chtěla reagovat na uklidňování hlazením- pes nerozumí lidské řeči, chlácholení a litování pejska který má strach mu nijak nepomůže. Naopak můžete problém prohloubit, protože z vás vycítí že se něco děje, jste nervózní a ,,chválíte,, ho ve chvíli, kdy i on se bojí-tedy podporujete toto chování.
Osobně bych doporučila spíše pokusit se převést pejskovu pozornost jinam, pustit televizi a dlouhodobě pracovat na problému s hlasitými zvuky- právě upevňováním pozice pána a pejska postupně oťukávat v různých situacích. A hlavně být v klidu. Je to sice nepříjemné, když má pejsek strach, ale pokud ho máte bezpečně ubytovaného nic hrozného se mu stát nemůže.
Z dalších preparátů se dají vyzkoušet feromonové obojky, různé přírodní preparáty na bázi aminokyselin a bylin
Pokud se rozhodnete přípravek použít, určitě dejte vědět jaký efekt měl, podejte ho s malým předstihem, celkově pokud jsou zvířata vybuzená léky na ně hůře zabírají

Bred Domácí (4.3k bodů)

Samozřejmě, že pes nerozumí, ale dokáže spolehlivě rozpoznat intonaci hlasu a zda je pán v klidu a pohodě. Pokud je dobrý vztah mezi psem a pánem, tak to opravdu funguje. Televize je možná dobrá, ale díky vysoké citlivosti sluchu u psů to nijak neučinkuje. Rachejtle lehce přeruší jakoukoli televizi.

Souhlasím s Luckou, chválení a uklidňování nepomáhá.
Jen psa utvrdíte v tom, že je něco špatně. Moje fena se nebojí hlasitých zvuků, je to lovecký pes a střelba na cvičáku jí vůbec nevadí. Ale ten Silvestrovský rámus je trochu jiný, pes prý slyší i vysoké tóny které my už nevnímáme. A právě ty ho děsí, možná i bolí v uších, to nám asi žádný pes neřekne. :) Nejspíš žádné přípravky zkoušet nebudu, musíme to nějak přetrpět.





Související témata

0 bodů
2 odpovědí 208 zobrazení
0 bodů
1 reakce 460 zobrazení
19.3.2018 v kategorii Zvířata Ilona Tichá
0 bodů
1 reakce 243 zobrazení
15.3.2018 v kategorii Zvířata Libor Král
0 bodů
1 reakce 1.2k zobrazení
0 bodů
1 reakce 296 zobrazení
26.12.2016 v kategorii Zvířata Terka Zajíčková
0 bodů
1 reakce 390 zobrazení
11.11.2016 v kategorii Zvířata Ema Stetinova
0 bodů
3 odpovědí 285 zobrazení
0 bodů
1 reakce 165 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 238 zobrazení
4.8.2016 v kategorii Zvířata bacha koušu
0 bodů
4 odpovědí 269 zobrazení
...