0 bodů
14.5k zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo
Mám otázku, jak dlouho mi v lednici vydrží naložené maso? V koření a oleji? Chtěla bych, aby se marinovalo co možná nejdéle, ale aby se nezkazilo.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

5 reakce

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)
Osobně bych ho nenechával déle než 48 hodin


0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)
Jaké maso? - doporučuju

- ryby max 24 hodin

- drůbeží ´mlandravé´ (kuře, sluka...) max 24 hodin

- drubeží kvalitní (krůta, kachna...) klidně 2 - 3 dny

- vepřové klidně týden (bez kosti i dva)

- hovězí (apod., výtečný je klokan), zejména kvalitní (třeba roštěnec) marinuju i tři týdny

___

Pokud chceš maso marinovat déle (nebo více zkřehčit či nachutit), použij namísto oleje živý jogurt (kysanou smetanu)...

;)
0 bodů
boruvka Registrovaný (403 bodů)
Já nakládám kuřecí prsa do směsi koření a oleje. V misce si rozmíchám koření, sůl a olej. Do toho vmíchám nakrájené maso na nudličky. Velmi dobře promíchám a lžící maso naplním do zavařovací sklenice se závitem. Každou porci (lžíci) masa dobře stlačím, aby tam nezůstal nikde vzduch. Povrch masa zaliji zbytkem kořenící olejovou směsí a pokud mi pochybí, tak trochou oleje. Maso musí být zcela ponořené. Takto naložené maso mi vydrží v chladničce i týden.


Související témata

0 bodů
8 odpovědí 402 zobrazení
24.5.2014 v kategorii Vaření, jídlo Evžena
0 bodů
3 odpovědí 921 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 879 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 578 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 664 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 224 zobrazení
+1 bodů
3 odpovědí 334 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 2.0k zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 2.3k zobrazení
9.8.2014 v kategorii Zvířata mama Pokročilý (1.2k bodů)
0 bodů
2 odpovědí 675 zobrazení
...