0 bodů
764 zobrazení
v kategorii Rostliny, zahrada zzzzz Registrovaný (420 bodů)
Upraveno zzzzz

Lezou mi na ředkvičky a na salát :-(
Je to na zahradě, kde se dostanu tak 1 až 2x za týden, takže potřebuji nějakou radu, která zabere vždy alespoň na pár dní. Nejsem schopná je hledat a solit:-)))

Jedná se o obydlenou oblast, kde slepýši ani ropuchy nejsou, ježka jsem také ještě neviděla. No leda, že bych nějaké někde jinde ulovila a přenesla, ale to mi zas nedovoluje zákon:-)))

Za tu kávu dík, vyzkouším.

Já myslela, jestli máte ověřené něco třeba chemického, aby je to zabilo, ale aby to neotrávilo můj salát.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+3 bodů

Přirozený nepřítel

Dokonce i tak podivné a kluzké stvoření, jako je slimák, se má čeho obávat. Mezi opravdového milovníka těchto nenasytných návštěvníků patří podivuhodná kachna, která se nazývá indický běžec. Slimáci jsou pro ni pochoutkou a není líná je hledat celý den. Pokud chcete počty plzáků zredukovat, měli byste si předcházet i ježky, ropuchy, slepýše a rejsky.

http://zena.centrum.cz/bydleni/clanek.phtml?id=783027



+2 bodů
boruvka Registrovaný (403 bodů)
Upraveno boruvka

Já používám na slimáky Ferramol. Slimákům chutná, sežerou je a zalezou do země, kde uhynou.

Při větším výskytu slimáků ( u mne) nepomáhá ani sušený lógr z kávy, piliny, drcené skořápky a nezastaví je ani pás z písku. Slimáci prý ucítí chutné rostliny až na 200 metrů daleko.

Já slimáky sbírám večer (ráno nemohu). Moc se mi to nelíbí, ale kde slimáka najdu, tam ho rozstřihnu nůžkami. Ostatní živí slimáci ho do rána sežerou. Mladé rostliny navečer zaliji a pak nasypu trochu granulí. Při hledání slimáků nadzvednu i volně položené desky, pod které se schovávají. Zkuste zalévat ráno pokud vám to vyhovuje, suché záhony méně lákají slimáky. Sůl na ně nepoužívám, sůl nepatří na zahradu. Nejvíce se slimáci drží v kompostě a v posečené trávě nastýlané u stromků. My sečeme trávu strunovkou až ,,na hlínu,,. Oni se hodně schovávají ve vyšší trávě. Hodně druhů zeleniny již nepěstuji, protože mi to slimáci vždy sežerou.

+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)
Upraveno mowla

Kromě kachny běžce je s chutí žerou i perličky...
;-)
Ale protože nemám čas a chuť se starat o drůbež, vždycky celou zimu schraňuju logr z vypitýho kafe (suším jej) a pak jej sypu okolo záhonků (teda - já ne, jen ten sušený logr předávám - prý funguje...).


Asi doporučím toto - http://www.ireceptar.cz/zahrada/choroby-a-skudci/nemaslug-proti-slimakum-jak-jej-spravne-pouzivat/
A nebo toto - http://www.zeleneudoli.cz/ferramol--pripravek-proti-slimakum-500-g/d-37968/ - ale ´čertví´, jaké to sebou ponese důsledky...

+1 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Častečne pomohou i nasypané dřevěné piliny a nebo perlit.A jinak stále dokola sbírat.

+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Já jsem 2x denně obcházela zahradu se starým šroubovákem v ruce. Slimáka jsem propíchla nechala ho svému osudu. Kupodivu, druhý den tam nikdy nebylo nic. Byly jich spousty. Lezli z půdy a nejvíce z kompostu ;(

ježura Registrovaný (35 bodů)

Oni slimáci sice zmizí,po propíchnutí ale ještě stihnou vypustit do země vajíčka,která přežijí i několik let.Kompost při přehazování zasypu trochou vápna,tím se zlikvidují úplně,zemině vápno neuškodí.



Související témata

0 bodů
1 reakce 346 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 1.1k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 309 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 830 zobrazení
21.6.2014 v kategorii Rostliny, zahrada Andrejka
0 bodů
3 odpovědí 1.4k zobrazení
0 bodů
1 reakce 365 zobrazení
0 bodů
1 reakce 137 zobrazení
0 bodů
1 reakce 302 zobrazení
0 bodů
1 reakce 430 zobrazení
...