0 bodů
196 zobrazení
v kategorii Zdraví, krása
Ahoj. Mám problém - mám skoro všechny příznaky aspergerového syndromu. Jsem na gymplu, takže třeba nesoustředěnost mi dělá obrovské problémy. Ve společnosti se nedokážu zapojit do tématu, nedokážu si najít přátele mezi vrstevníky, hrozně mě to děsí. O aspergerově syndromu jsem četla i hodně článků, ale to co mě zajímá je hlavně to, co nikde není. Může to mít dopad na moje zdraví? Mám jít k lékařce? Jde se aspergera zbavit?

Díky moc

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

0 bodů
Led1 Registrovaný (138 bodů)

Podľa hesla, ak niečo neviem, opýtam sa, hľadám informácie, prípadne hľadám, bádam, objavujem. Veľmi dôležitá otázka je otázka chcenia. Píšeš " nedokážu", toto slovo vypusti zo svojho slovníka. Dokážu! Dokážu i když někdy možná jiným způsobem.  Použijme pojem chci dokázat miesto pojmu musím dokázať

Si v období hľadania, z otázky nie je jasné, či si gymplák predpubertálna prima, alebo gymplák slečna s občankou. Podľa popisu s problémom rozháranosti, nesústredenia tzv "roztěkanosti mysle" sa určite nestretávaš až tu na gymple. Z toho môže prameniť aj tá "neschopnost kamarádství". Chce to v prvom rade, sa zamyslieť nad sebou, kto som a kam kráčam, ako si predstavujem život, čo od neho chcem... Najťažšie pre človeka je zamyslenie sa nad sebou samým, nielen obdivovať a kritizovať, ale hľadať cestu, riešenie. Kedysi bola populárna pieseň z rockového muzikálu Cyrano z predmestia..- Kúpim si zrkadlo  - najdi si také Zrkadlo (pravdy), ktoré ti pomôže, môže to byť skutočné zrkadlo, môže to byť priateľ - nepriateľ, môže to byť odborník lekár. 

Internet ti dá informácie, môže ti zodpovedať aj tvoju otázku, ale... je toto zrkadlo (internet) naozaj bez kazu, ukáže len pravdu? nenechá ťa, aby si si ako Popoluška tie zrnká pravdy sama roztriedila v popole nepravdy a zavádzania?

Obráť sa na rodičov, na odborného lekára





Související témata

+3 bodů
1 reakce 341 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 1.0k zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 559 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 232 zobrazení
...