0 bodů
6.2k zobrazení
v kategorii Auto moto
Dobrý den, chtěl bych poprosit jestli mám někdo zkušenosti s autobazarem Auto Esa, líbí se mi tam dvě auta, ale je to v Praze a nerad bych tam cestoval zbytečně. V okolí jsem si autobazary prošel, ale na nic kloudného jsem zatím nenarazil a v Auto Esa by bylo z čeho vybrat, přede děkuji za vaše postřehy.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

20 reakce

0 bodů
Jako určitě je dobrý si vzít mechanika nebo někoho kdo se v tom vyzná o tom není sporu. Já u auto esa před pěti lety kupoval můj auťák a doposud nebyly potíže krom běžných servisních prací. Ale nespoléhej jen na pohled, ale fakt to chce rádce, nějaký detaily nemusí být na první pohled patrný.


0 bodů
Od auto Esa jsme koupili a zkušenosti jsou dobré, s koupeným autem i přístupem zaměstnanců k nám. Pokud máte něco vyhlédlého, tak bych se neobával návštěvy, však koupit nemusíte.
0 bodů
Když jsem se přišel rozhlédnout do firmy Auto ESA, jaká jsou auta a ceny na trhu, tak mě nabídli, že mi jedno takové pěkné naleštěné auto vezmou v dílně na zvedák a chlápek mi podrobně ukázal, jak a kde bylo auto bourané a jak se to pozná a které díly jsou původní, které originální a které namontované ze šrotoviště. Neskrýval jsem překvapení a rozesmálo mě, když chlápek odvětil sloganem "NEJSME ŽÁDNÝ ÁČKA". Na druhou stranu třeba na zboku nebezpečně proraženou pneumatiku jsem musel upozornit sám. Za to mi po (asi fingovaném) telefonickém hovoru nabídli slevu 10 k. Pak scénku bohužel završily velmi nechutné tahanice o formulaci záruky ve smlouvě (protože šlo o auto v komisi). Ale za své peníze a dalších cca 30 % během roku na nutných opravách jsem byl celkem spokojen. Takže snesitelné, žádná tragédie, ale ani žádné zázraky, prostě autobazar.
0 bodů
Taky jsem od auto esa nakoupil a z mojí zkušenosti bych řekl, že to chce pevné nervy při vyjednávání, protože jsem si myslel, že nebude problém dostat slevu, ale bylo to náročnější než jsem čekal, ale nakonec dohoda dobrá a s kupem jsem spokojen.
0 bodů
Můj názor je ten, že větší firma jako Auto Esa (a nemusí to být jen Auto Esa, ale jakákoliv větší firma) funguje na nějakých principech, mám na mysli nějaký manuál podle, kterého třeba vybírají co vykoupí za kolik a za kolik to prodají. Takže v takové firmě jsou nespíš nějaké mechanismy, aby ty auta která vykupují nebyl úplný průšvih. Oproti tomu někde, kde taková pravidla nemají to bude na šikovnosti toho obchodníka a ta může být velmi různá. Tím nehájím firmu jako takovou, ale spíš mechanismy, které musí mít větší firmy nastaveny.
0 bodů
Obchod, obchod a zase obchod.. Ale je to jen o lidech, záleží, s kým budete komunikovat. Stane se, že člověk narazí na horšího obchodního zástupce, který se za každou cenu snaží prodat a je to pak až nepříjemné, a nebo taky naopak budete mít tu lepší vzpomínku. Z mých zkušeností (a že už jsem pár autobazarů prošel) jsem neměl s Esa nijak zvlášť velký problém, jak už jsem psal, záleží s kým budete jednat. Připravte si pevné nervy, jak už tu bylo zmíněno, trpělivost a nebojte se říct svoje kritéria včetně ceny. Počítejte s tím, že Vám nesnesou modrý z nebe, ale vybrat se dá.
0 bodů

Akční cena auta : 35tis na financování úvěrem, chtěl jsem 12 měsíců s nulovou akontací, to bylo za 40tis + 4950 nějaké nesmyslné služby prý provedené autobazarem .. mají tam toho celou stránku ale udělali z toho ***, všechno je to lež jako věž … pak nabídli podmínky úvěru … celkem k zaplacení Kč 65tis po slevě … LICHVA A NIC NEŽ LICHVA ! A to vše bez povinného ručení, pojištění, nebo poplatku za převod vozidla, všechno si musím udělat sám, jinak bych tam nechal skoro 80tis. Na webu prezentují úrokové sazby 5% a na smlouvě pak máte 75% … nejsem si jist, jestli to už není tak trochu trestné..
Smlouvy vám sypou pod ruce v tom správném pořadí, abyste byli zmateni a nezjistili co vás opravdu čeká .. začíná to předsmluvním ujednáním .. abyste nemohli pak cuknout, až to na vás vybalí … haj..lové zlodějský to jsou, nic víc … a ještě si chodí jeden ke druhému ukazovat, jak se jim koho podařilo vzít na hůl a smějou se tomu … „šmejdi“ hadr .. a celá ta halda papíru je skrz naskrz prolezlá obecnejma kecama, máte do deseti dnů přihlásit auto, ale nemáte ani techničák .. že ho do týdne pošlou … jak to nestihnete do deseti dnů přihlásit, tak pokuta 50tis … tvle a jak to asi ovlivním, když k tomu nemám doklady ? Povinnost si udělat havarijko (na dvanáct let starý auto na dojíždění 15km denně) kvůli vinkulaci pojistky vám taky tak nějak zapomenou říct … všechno to přečíst a pochopit je o život … 4 hodiny a stějně s váma vymetou …

Podobný příběh i stejný výsledek dne 5.6.2018. Co s tím něco udělat,.pokud ano stačí e-mail.
Úplně stejná zkušenost při koupi na splátky a to jsem chtěl dát 70% akontaci. Jednání při odmítnutí koupě auta bylo příšerné a čtrnáct dní pořád otravoval někdo z ESA telefonem. Jsou to lichváři, tak bacha na ně.
0 bodů
Já jsem byl na pobočce v Praze a neobjevil jsem žádný problém, jak v nabízených autech, tak v jednání a ve smlouvě. Až si auto vyberete, nechte si doložit všechny záznamy o závadách, než budete podepisovat smlouvu. Někdo to tak neudělá a pak nadává, že tohle a tamto. Neříkám, že vám tam prodají super auta za pár tisíc, ale určitě se dobře vybrat dá. Já mel štěstí na dobrého obchodního jednatele, to taky udělá hodně. Koupil jsem si Mazdu 3 a jsem spokojený, akorát jsem si k tomu přikoupil i jejich balíček, ten kdybych teď mohl, tak ho odmítnu. Stál kolem 4 tisíc a nijak jsem ho nevyužil, ale to už je pak na každém, co koupí a co ne.
0 bodů
Z Auto Esa máme Škodu Superb z roku 2004. Na začátku nechal manžel vyměnit rozvody a oleje, ale od té doby jsme do auta už neinvestovali nic a musím zaklepat, rok a půl a vše v pohodě.
0 bodů
Já tam koupila VW Polo, auto se serviskou, přede mnou jedna majitelka, koupené v ČR. Zatím spokojenost.
0 bodů
Bazar jako každý jiný, jen mnohem lepší výběr než jinde.
0 bodů
Pryc od těch podvodníků, auto jsem si vybral, telefonicky zarezervoval, dohodl se na přesnou hodinu, kdy přijedu, mam to 150 km do Prahy a když jsem přijel, auto neexistovalo ( asi pouze virtuální v PC) a snažili se mi vnutit jiné. Málem jsem jim to tam vzteky rozbořil. Jak říkám, podvodníci to jsou, stějně jako v AAA, nemlich to samé. najděte si auto fyzicky třeba v malém autobazaru, vemte automechanika sebou a nebude problem
Ano to samé. Ano pane vozidlo tu je a přijeďte se podívat. Sedám do auta, přijedu na pobočku a tam jen konstatování jo pane už je prodané, ale ukážeme jiné. Otočil jsem se a jel koupit auto od soukromníka. Kdo se chce napálit ať věří reklamám jak AAA  tak ESA podvodníci!!!
0 bodů

Tuto firmu rozhodně nemohu doporučit jako spolehlivého prodejce vozu. Po téměř šesti hodínách strávených v autobazaru, nežli jsem oběhal velmi spolehlivě vypadajícího prodavače, který mě poslal  k úřednici, která má na starosti úvěry, ta mě poslala k dalšímu odborníkovi přes finance. Další zastávka byla na výkupu vozidel, kde jsem bohužel nechal svou pojízdnou škodovku. Dále jsem si musel nechat potvrsit plnou moc úředně na poště, kde jsem vzápětí zjistil, že si uječená úřednice ponechala všechny mé doklady u sebe v bazaru a nebýt milé paní pošťačky a mého zoufalého pohledu, tak se vracím zpět na dvakrát! Po vyčerpávajícím martýryu opět čekání na dokumenty, které se připravují k podpisu. Uječená úřednice s naučenými frázemi mi dává v zápětí podepisovat jeden papír za druhým, stejně tak i smlouvu ve které mě NEUPOZORNÍ na to, že si kupuji vozidlo třídy D, což je formulace pro vůz, který není schopný provozu na silnici a je určen k náhradním dílům!!! (a je zde výslovně napsáno, že je kupující poučen o tomto stavu).Ovšem já ani moje dcera si v té časové tísni a rychlosti nevšimneme této podstatné věty a která nám v okamžiku podpisu smlouvy (která čítá několik stran, protože je to velmi dobře právnicky zajištěna firma) znemožní jakéhokoliv dovolání spravedlnosti. Po tom všem jsem odjel svým ojetým vozem, a po ujetí cca 60km mi začala svítit kontrolka poruchy motoru a přepl se do nouzového režimu. Ještě ten den dcera zaslala po poradě s infolinkou reklamační formulář (mají na reklamaci 2-3dny). Druhý den ráno jsem vozidlo již nenastartoval a kontrolka motoru svítila již červěně. Po urgencích a třech uplynulých dnech se dcera dovolala na infolinku znovu a paní na lince ji vyhověla, že mi přeposlali výsledek na email. Výsledkem jejich šetření po telefonu bylo to, že za nic nezodpovídají, že jsem byl seznámen s katastrofálním stavem vozu za který mám ve finále zaplatit 100 000,-. Takovýhle hyenismus jsem dlouho nezažil, a vím že po právnické stránce jsou velmi dobře ošetřeni ale z lidského hlediska nechápu toto jednání za nelidské a pomoc od nich nemohu čekat. Nyní si musím své vozidlo na vlastní náklady opravit pokud to půjde a NIKDY VÍCE U NICH NEKOUPÍM ANI KAFE!!!!!!

Zdraví,

stalo se mi to samé.

Na pobočce v Pardubicích.5 ti hodinová parádička a poslouchání jak je auto v super stavu,jediné lak se loupe ale na to to nejezdí a co chcete za ty peníze a ať se nebojím,že mám roční záruku na poruchy a atd.Kolem 20h večerní,jsem se tedy rozhodl že to vezmu,hlavně jsem už chtěl jet dom.Byla se mnou manželka s malou dcerkou a už toho bylo dost.

Takže honem smouva podpis a podpis a zase podpis.Pak jakej si papír, kde bylo motor-nutná oprava, spojka - nutná oprava a atd. Komplet celé auto nutná oprava.O tomto za celou dobu prohlížení vozu nepadla zmínka. Když jsem se optal co to je,bylo mi odpovězeno,že je to standardni dokument, který se ke starším autum davá, prej aby u toho jako něco bylo.

No a po měsíci a ujetí 400km auto začlo hulit, tzn olej do motoru a čeká mne oprava cca13tis.Vyplnění jejich slavného reklamačního formuláře, bylo po týdnu odpovězeno doporučeným dopisem, že jsem podepsal papír kde je auto vedeno jako DEFEKTNÍ a je na náhradní díly, že jsem s tím byl řadně obeznámen a  souhlasil (chtěl jsem auto na ježdění do práce a né na díly),takže némám nárok na reklamaci....

Velká gratulace jejim praktikám,jsou unikátní.

Jsem hlupák,že si to pořádně nepročetl.Byl jsem pro ně snadná kořist.Rodina a malé dítě.Necháme je at si počekaj,dítě a hlavně jeho manželka už budou protivný,bude to chtít mít rychle za sebou a podepíše to bez pročtení.

Mám obavu že se od nich ničeho nedočkám a řeším,že s tím pujdu do televize a na šecky sociální sítě ať si ostatní dávaji pozor na slavného certifikovaného prodejce....
0 bodů
nebrat viz moje odpověď ke článku jednoho pána, 5.7.2018 U ESA NIKDY VÍCE .

oba máme stejnou zkušenost.
0 bodů
V auto esa nekupuj nic sou to podvodnici.
0 bodů
U vás už ani auto

Jak se mluvilo o AAA ze jsoou tak to ne ale auto esa je Podvod a zloideji muj názor nrzmenite a budu ho předávat dál.
0 bodů
dávají ve výkupu málo. v AAA dávají cca o 15% víc. do esa bych už nejel
0 bodů
Auto ESA rozhodně nedoporučuji koupili jsme u nich auto za 160000 auto jezdilo tři dny a odešel motor oprava vyjde na 100000 nový motor se v této kategorii jen tak nedá sehnat. A Auto ESA od toho dalo ruce pryč že žádná reklamace záruka nic takového se na to nevztahuje. největší zloději co existují
0 bodů

Důležité upozornění

 Dobrý den, chtěj jsem si u společnosti Auta Esa kopit vůz. Jednání zaměstnance se kterým jsem hovořil na pobočce v Praze bylo v pořádku i vše ostatní. Vozidlo se nacházelo na pobočce v Brně. Byl mi tedy nabídnut převoz vozidla do Prahy. Zaplatil jsem tzv. převozní zálohu 2000,- Kč. Vozidlo se mi hodně líbilo cena byla solidní a opravdu jsem o něj měl velký zájem. Zaměstnanec mi i ochotně vytiskl certifikát s Cebia, kde bylo uvedeno, že vozidlo nebylo vážně bouráno na nosné části. Nedalo mi to a zaplatil jsem 500,- Kč za podrobnou kontrolu v Cebia, kde bylo zjištěno, že vozidlo bylo za dobu jeho provozu bouráno třikrát a to celý pravý bok, celá přední část a celá zadní část. Rozhodl jsem se zajít na pobočku v Praze a svoji objednávku a rezervaci vozidla jsem chtěl zrušit s tím aby mi vrátili zálohu ve výši 2000,- Kč, jak je to nastaveno ve společnosti AAA auto, když si auto nekoupíte i když jste zaplatili zálohu, tak Vám ji bez problémů vrátí.

Velké překvapení bylo, když mi manažer na Pražské pobočce řekl, že se jedná o tzv. převozní zálohu a ta je nevratná. Kdybych toto věděl předem, tak bych žádnou zálohu nikdy nezaplatil, jelikož nemohu vědět zda se mi vozidlo bude líbit i zblízka. Sdělil jsem mu, že jsem na tuto skutečnost při jednání o koupi vozidla nebyl nikým upozorněn. A že jsem počítal s tím, že je záloha vratná. Tímto jsem byl ať již záměrně nebo nedopatřením uveden v omyl. Při podrobném prostudování dohody o kauci, kterou jsem podepsal jsem zjistil, že se ani nejedná o kauci(zálohu), ale o smluvní pokutu, když nedojde k uzavření kupní smlouvy o koupi vozidla s dovětkem, že nárok na smluvní pokutu vzniká i bez zavinění složitele. Tudíž se nejedná o žádnou přepravní zálohu, jak mi bylo sděleno manažerem, ale o normální pokutu.
Dle mého názoru je toto absolutně nekorektní jednání ze strany společnosti Auto Esa vůči zákazníkovi, tímto jednáním není poškozen jen zákazník, ale hlavně jméno společnosti. Což jsem jim i napsal. Vůbec je to nezajímalo. "Vždyť je vlastně zákazník potrestán pokutou za to, že si vozidlo, které se mu původně líbilo, ale z důvodů některých dalších zjištění ohledně např. možných závad na vozidle nezakoupil". Sdělil jsem jim, že navíc každá dohoda(smlouva) musí obsahovat dle občanského zákoníku podmínky ohledně možnosti odstoupení od smlouvy a práva a povinnosti smluvních stran, což tato dohoda neobsahuje, proto si z právního hlediska myslím, že je tudíž tato dohoda neplatná. Po této negativní zkušenosti u Auto Esa jsem se rozhodl si již ve jejich bazaru žádné vozidlo víckrát nekoupit, ale raději to zkusím u konkurence. Dále jsem ji sdělil, že toto určitě doporučím i všem mým přátelům a známým. Napsal jsem dále, že jsem se nejdříve rozhodl napsat jim ohledně zjednání nápravy, než na toto napíšu negativní recenzi a informuji o tomto další instituce(média atd.).

Na toto jsem dostal odpověď od Tomáše Lipky, který je ředitelem prodeje viz. níže:

Vážený pane magistře,

prvně děkuji, že jste se na nás obrátil. Samozřejmě mě mrzí, že obchod neproběhl dle Vašich představ a chápu Vaše rozčarování.

Z právního hlediska proběhlo vše v pořádku. Objednal jste si službu, Auto Esa poskytlo plnění služby.

O tom, že kauce v případě neuzavření obchodu propadá, jste byl informován v dokumentu, který jste podepsal, ve kterém je toto zcela jasně a transparentně popsáno

Dle servisních záznamů cen oprav je zřejmé, že se nejednalo o vážná poškození vozu, tedy poškození na nosné části.

I přesto, že jsme splnili veškeré náležitosti, nabízím Vám nad rámec našich povinností převod kauce na jiný vůz z naší nabídky.

Z těchto důvodů si myslím, že ani vedení společnosti nezáleží na Vaší spokojenosti, ale pouze na jejich zisku. Opravdu si dávejte pozor co podepisujete a zda vozidlo které kupojete nebylo bouráno. Vždyť se jedná o Vaší bezpečnost a životy což tutto společnost vůbec nezajímá. Upozornil jsem je na to, že napíši tuto negativní recenzi, což je vůbec nezajímalo. Hezký den a hlavně zdraví všem.



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 988 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 359 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 488 zobrazení
0 bodů
8 odpovědí 402 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 626 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 439 zobrazení
...