0 bodů
424 zobrazení
v kategorii Příběhy ze života

za čtvrt roku mi bude 20. Rodiče, hlavně teda máma mi poslední roky skoro nic nedovolí a chováním se take změnila. Kdyby mi jen nedávala kapesné tak to pochopim, neřešila bych to. Ale ona mě ve 20 letech nechce pouštět ani za svým klukem nebo se jen tak někam podívat na výlety s kámoši, ale to není hlavní problém, ještě je tu spousta osobních věci ale to tu nechci moc rozebírat. Chtěla jsem se Vás zeptat, kdybych se od nich odstěhovala k příteli, mohli by mě zpátky "dovlíct" domů ? když nesouhlasí s tím že bych se odstěhovala ? 18 let uz mi dávno bylo ale oni vytahují pořád to, že pokud studuji, budu i nich. Co si o tom myslíte ? I přes to mě nemůžou držet doma ne ?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)
Můžeš se odstěhovat kdy chceš. Pokud však studuješ, bydlíš a jíš u rodičů a ještě dostáváš kapesné, tak toho všeho se musíš vzdát. Pokud se dokážeš uživit , zajistit si bydlení a ještě studovat, můžeš se odstěhovat ještě dnes.
Já mám právě vydělaných 40 tisíc. Ale jsou u mámy na účtě, která se pořád vymlouvá a nechce mi je vybrat. Kdyby mi je ani po odchodu z domu nedala, na koho se s timhle problémem mám obrátit ?
Bred Domácí (4.3k bodů)
Pokud prokážeš že jsou peníze tvoje a nechce ti je máma vydat, tak jedině podat trestní oznámení a obrátit se na soud. Se 40000 ale moc dlouho nepřežiješ, pokud zaplatíš nájem, nějaké vybavení a podobně, tak do dvou měsíců jsi bez koruny.
Ne :) budu platit něco málo u přítele na potraviny a energii jinak více méně nic, takže mi peníze vystačí. Jen jsem potřebovala vědět jestli mě rodiče můžou přinutit se vrátit, naštěstí tedy nemůžou :) moc Vám děkuji za Vaše reakce, moc jste mi pomohla.


0 bodů
Jste zletilá, takže rodiče Vás doma násilím držet nemohou. Dokud budete studovat a připravovat se soustavně na své budoucí povolání, nebudete schopna se sama živit, pak k Vám rodiče budou mít vyživovací povinnost, ať budete bydlet kdekoliv. Ovšem rodiče nejsou povinni Vám hradit bydlení jinde než u nich. Takže pokud se odstěhujete, budou Vám přispívat pouze na náklady spojené se studiem a bude to tak v pořádku.
0 bodů
dábel Registrovaný (297 bodů)
založ si okamžitě svůj učet

poté skus dotlačit rodiče aby ti tvé peníze přeposlali na tvůj ůčet a další peníze co vyděláš si posílej už jen na svuj ůčet

poté dohoda s přítelem a stěhování

si plnoletá doma tě nikdo držet nemůže


Související témata

+3 bodů
5 odpovědí 342 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 486 zobrazení
+1 bodů
7 odpovědí 340 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 554 zobrazení
...