0 bodů
5.9k zobrazení
v kategorii Elektrospotřebiče
V lednici LG A+++ mám od výrobce 3 stupně, okurka je tak studená, že se nedá hned jíst, na kolik stupňů mám nastavit teplotu v lednici, třeba 7 stupňů? Děkuji za informaci VolfovaH@seznam.cz

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

0 bodů
Led1 Registrovaný (138 bodů)

Řada lidí má v ledničce nastavenou teplotu s ohledem na spotřebu energie, ale nikoli s ohledem na to, aby se jim potraviny, zejména čerstvé maso či uzeniny, nekazily. 
Správná teplota v chladničce je ve střední polici 5 °C. Teplota okolí chladničky však není konstantní. Jestliže se tyto teplotní rozdíly využijí, je možno zajistit optimální skladovací teplotu pro většinu potravin.

Nejnižší teplota (+2 °C) uvnitř chladničky je v nejnižší polici nad zásuvkou pro ukládání zeleniny. Sem se má ukládat čerstvé maso a ryby. Jejich umístění v nejspodnější polici je rovněž výhodné i toho důvodu, že šťáva z masa nemůže odkapávat na jiné potraviny.
Čtěte více na: http://www.vitalia.cz/clanky/spravne-nastaveni-lednice/#ixzz4Hb7DfOfS

Schválně se podívejte na to, při jaké teplotě se má kuřecí maso skladovat. Na obale se dozvíte, že mezi 0 až 4 stupni nad nulou, ovšem v ledničce má většina lidí o pár stupňů více – ostatně výrobci pro běžný provoz doporučují pět stupňů nad nulou, mimo jiné i proto, že každý stupeň dolů se pro změnu neblaze projevuje na účtech za elektřinu. Podle serveru Nazeleno.cz znamená každý takový stupeň uvnitř ledničky zvýšení spotřeby elektrické energie tímto přístrojem o šest procent.
Čtěte více na: http://www.vitalia.cz/clanky/spravne-nastaveni-lednice/#ixzz4Hb7hcXxN 



0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)
Neni nikde předepsáno, jaká má být teplota v lednici. Nám vyhovuje teplota kolem 4 stupňů.  Nehledě k tomu, že pro zeleninu neni lednice nejvhodnější.


Související témata

0 bodů
3 odpovědí 460 zobrazení
15.5.2014 v kategorii Elektrospotřebiče Franta Tuháček
0 bodů
2 odpovědí 208 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 90 zobrazení
+1 bodů
4 odpovědí 1.9k zobrazení
+1 bodů
1 reakce 291 zobrazení
20.8.2015 v kategorii Rostliny, zahrada Věra Praha
+1 bodů
1 reakce 578 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 385 zobrazení
28.11.2014 v kategorii Vaření, jídlo Lacík Registrovaný (264 bodů)
+4 bodů
8 odpovědí 698 zobrazení
...