0 bodů
165 zobrazení
v kategorii Dům a byt

Dobrý den, prosím Vás o radu. Již od roku 2013/14 vyřizuji stavební povolení na stavbu třípodlažního domu, ale bohužel jsem jeden z těch, který, leč jsem si vždycky říkal, že mě se to stát nemůže, narazil na nepřející sousedy, kteří celá léta zdárně dělají vše proto, abych nepostavil. Nebudu řešit těch mnoho námitek za ta léta co podali, ale přece jenom mě po třech letech dostali do situace, kdy mi SÚ zastavil vyřízení stavebního povolení, resp. mi poslal USNESENÍ O ZASTAVENÍ ŘÍZENÍ,  a já nevím, jak z toho zdárně ven.

V čem je problém. Jelikož sousedi celá léta hledají zástupné problémy, aby se stále mohli odvolávat, našli i jednu námitku, na kterou jsem neuměl v dané lhůtě reagovat. Jde o to, že sousedi mají na svém pozemku studnu. Takže se jednoho dne odvolali na to, že mají strach, že jim výstavbou zničím kvalitu či hladinu vody ve studni. Chtěli tedy udělat hydrogeologický posudek. Ten jsem zadal a vyšel v pořádku a stavbou nikterak nezasahuji ani neovlivňuji jejich pramen. Problém ale nastal v tom, že pán, který vypracoval hydrogeologický posudek v závěru napsal, že jelikož je za domem plánováno parkoviště pro 9 aut, tak „doporučuje“ provést opatření proti úniku ropných látek. A sousedi jsou teď na koni.  Ano, znám řešení, které se ale používá u velkých staveb, tedy  osazení „LAPOLU“, který stojí cca 30.000Kč až 40.000Kč a ještě na něj prvotně musí být vydáno platné stavební povolení, než bych vůbec mohl žádat o stavební povolení na výstavbu domu. Nehledě na to, že tady jde o malé parkovišťátko s devíti stáními a LAPOLY se u takového malého počtu stání standardně, ale používají se tam, kde jsou velká parkoviště u obchodních domů, odstavných parkovišť, nebo vrakoviště, či opravy vozidel, mycí linky atd. Tedy tam, kde je předpoklad možného velkého úniku ropných a jiných látek. Tyto informace jsou dohledatelné i na netu.

Závěrem Vás upřímně prosím o radu, jak z této situace ven. Za ta léta mě to celé stálo hodně přes sto tisíc korun, vč. projektu a všech různých posudků, a jsem z toho již dost psychicky unavený a navíc  teď nevím jak dál a nikdo v okolí mi neumí moc poradit. Nevím ani zda je předmětná námitka souseda vůbec oprávněná a v případě, že ano, tak jaké je jiné řešení v tomto případě možné navrhnout. Mockrát děkuji za pochopení, vstřícnost a ochotu. Štěpáník.  

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

1 reakce

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)
Pokud hrozí únik ropných látek, jsou pouze dvě řešení. zabezpečit tak, aby k úniku do okolí nemohlo dojít, nebo nestavět.




Související témata

+1 bodů
1 reakce 348 zobrazení
26.8.2015 v kategorii Auto moto anonym
0 bodů
2 odpovědí 377 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 227 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 1.1k zobrazení
+1 bodů
1 reakce 183 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 251 zobrazení
0 bodů
1 reakce 1.0k zobrazení
...