0 bodů
279 zobrazení
v kategorii Ostatní
Dobrý den,

Nejdříve bych se chtěl omluvit za případné gramatické či stylistické chyby, jelikož píši tento dotaz na mobilu.
 Tak tedy začnu. Je mi 23 let a ocitávam se na křižovatce života, jak naložit se svým profesním životem. Po odmaturování na všeobecném gymnáziu jsem šel studovat vysokou skolu, ekon obor. Nějak jsem se dokazal udržet nad vodou, uzival si bezstarostného studentskeho zivota, ale po 3 letech jsem se na studium vykašlal, protože mě ten obor nebavil. (Taky jsem hi dost flakal). Rozhodl jsem se, že si najdu práci a vzal jsem první zaměstnání, co se naskytlo. Rok jsem dělal montážního dělníka ve fabrice, plat nic moc, něco  si našetřil a získal tak prvni zkušenosti v pracovním životě. Nicméně jsem si ale po uvědomil, že takhle strávit zbytek svého zivota nechci. Behem tech 8hodin roubani s vygumovanou palicí někde u pásu jsem si, uvědomil, že jsem ******, když jsem se zbytečně 3 roky flakal, a kdybych se učil, tak bych teďka bych nemusel bejt  zamazanej od oleje za mrzky peníz. Dalo by se říct, že se mi rozsvítilo v te zabedněné palici - i když trochu pozdě.
 Tak se na vás obracím s žádostí o radu, jestli bych měl jít ještě studovat ( a rozhodně dostudovat) nebo se pokusit najít nějakou lepší práci. Jelikož jsem ale gymnazista aka "člověk co má jen zakladku", tak nevím no. Zkoušel jsem hledat, ale personáalisti se netvářili moc nadšeně nad mým všeobecným zaměřením.
 Omlouvám se za zdlouhavý sloh a děkuji za odpovědi. :)

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

1 reakce

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)
Takovou věc si musí každý rozmyslet a hlavně srovnat v hlavě sám. Neni žádná universální rada. Já osobně bych se rozhodl pro studium čehokoli. Jako gymnazista jsi v podstatě bez vzdělání. Des má maturitu každý, specializace na jakýkoli obor ti chybí. Jsi možná o něco lepší dělník ve fabrice, možná i prodavač nebo něco podobného. O prestižním zaměstnání si můžeš nechat spíše jenom zdát, pokud na tebe opravdu nesedne šťastná náhoda. Pokud máš tu možnost a bude tě někdo živit, jít studovat jakýkoli obor. Dnes už by jsi mohl mít lepší představu o tom co by tě bavilo. Jistou zkušenost jsi získal i manuální prací. Pokud nemáš dostatečné zázemí, je možnost studovat i dálkově. Je to náročné a obtížné, ale i to se dá zvládnout. Záleží jen na tobě jak se rozhodneš.

     Já bych šel hned znovu do školy něco studovat. Bohužel, už mne nikde nechtějí.




Související témata

+1 bodů
5 odpovědí 296 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 3.3k zobrazení
+3 bodů
5 odpovědí 420 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 196 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 241 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 414 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 2.0k zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 367 zobrazení
...