0 bodů
535 zobrazení
v kategorii Zdraví, krása

Ahoj,

chtel bych se zeptat nekoho, kdo ma zkusenosti s propichovanim usi.
Vcera jsem si sam propichoval ucho, zakoupil jsi Ajatin akut sprej a sterilizovanou jehlu v lekarne. Vse jsem peclive vydezinfikoval, ucho nausnici i jehlu a propichl si jej bez zadne bolesti, ale rana hodne krvacela, tak mi nasazeni chvili trvalo. Krvaceni ustalo a vse bylo v poradku. Ranu jsem si obcas desinfikoval ajatinem a u kamarada slivovici. Sel jsem spat a rano se probudil s prisernou bolesti a to si myslim, ze neco vydrzim. Nausnici sem podvedome okamzite vyndal a ted se mi tam udelalo, neco jak stroupek. Ucho je natekhle a po doteku citim prisernou bolest. Ucho si porad strikam desinfekci, ale mam takovy pocit, ze tam je zrejme nejaky hnis, ktery je jakoby "zarostly".

Mam si nausnici nasadit zpet?
Je to neco vazneho?
Nechat zarust? Nausnici chci stale tak nevim co s tou "dirkou".

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

8 reakce

+3 bodů
Bohemica Registrovaný (256 bodů)
Upraveno Bohemica

Už jsem se lekla, že si někdo doma opravdu propíchnul ucho!(headbang)
Naštěstí se jedná "jen" o ušní boltec nebo lalůček.
Já bych tedy v žádném případě náušnici zpátky nedávala. Silná bolest nebo podezření
na zánět znamená nějaký problém .
Inkriminované místo bych ošetřovala volně prodejnou mastí ICHTOXYL (černá mast), která nejen léčí, ale hlavně vytáhne případný zánět (hnis). Kdyby se stav do dvou dnů nezlepšil, navštiv lékaře.
V případě, že se bolest bude zvyšovat nebo se přidá zvýšená tělesná teplota nebo cukání v místě poranění, vyhledej lékaře IHNED!!!
Nebudu kritizovat tvoje amatérské počínání, ale v boltci ucha je mnoho nervových zakončení a propojení a mohl sis nějaké centrum nechtěně napíchnout.
Boltec ucha se právě z těchto důvodů používá v léčebné metodě akupunktura, kdy se do boltce vpichují nepatrné jehličky právě do patřičných bodů. Kamarádka se tímto způsobem odnaučila kouřit. Bůhví, co sis svým vpichem způsobil ty!
(envy)
Mast stojí do 40 Kč a bývá běžnou součástí každé domácí lékárničky.
http://www.nonrx.cz/ichtoxyl-mast-30g.html



+1 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Nejlepší by bylo zajít k lékaři. Takovéto amaterské zákroky nemusí končit dobře. Je logické, že se tam tvoří stroupek. Rána se hojí. Pokud bude naušnice venku, rána znovu zaroste. Mohla se tam při zákroku dostat infekce. Pokud nechceš navštívit odborníka, poranění bych dále čistil a desinfikoval. Během dvou dnů by se to mělo ztišit. Pokud by se to však ještě zhoršovalo, tak určitě lékař.

+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Nasaď náušnici zpět (pokud je desinfikovatelná) a vydrž.
Pokud by se bolest stupňovala nebo začal výrazně vytékat hnis či krev a nebo ti okolí rány zarudlo (případně ti začal natékat a tmavnout boltec), ihned bež na chirurgii - nebo přijdeš o naušnici i ucho...

+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Náušnici v tomhle stavu nenavlečeš! Nechej to zahojit, občas přetři dezinfekcí. Nejlépe, kdybys sehnal framykoin nebo nějakou jinou antibiotickou mast. Třebas Optalmoframykoin (oční mast s antib.) (talk) Až to budeš mít zahojené, sežeň si hodně silnou jehlu. Zezadu lalůček propíchni, náušnici do jehly zasuň a oboje uchem provleč. Není probém ucho propícnout, ale je problém náušnici navléci. Dofám, že ta náušnice je zlatá, žádné kočičí zlato od kolotočů. Zlato tělo příjme, ostatní kovy nemá rádo, zvláště pak na zahojení.

Bred Domácí (4.3k bodů)

Některým lidem tělo nepříjme ani zlato. Dcera má podobný problém, zlato nemůže nosit, jedině stříbro.

0 bodů

Nasadit nausnici zpet je nerealne. Zvlastni je, ze to vypada jako kdyby tam byli tri male stroupky, nebo spis jako modrinky. Pockam a uvidim. Ted si me celkem vydesil(a). Diky za rady

0 bodů

" Náušnice z chirurgické oceli s čírým zirkonem uprostřed.
Vy ste dobri strasaci :) Az se vysprchuju tak na to uvidim asi lepe

Bohemica Registrovaný (256 bodů)

Nechápu, že si někdo pořídí ne zrovna levný šunt a potom chce ušetřit za odbornou aplikaci a propíchnutí ucha! (whew)

mowla Domácí (2.9k bodů)

Myslím, že pořád ještě strašíme málo - když se usmíváš...
:D
Najdi si, jak vypadá ucho-karfiol - a sám sobě si řekni, zda bys takový boltec chtěl (toto zranění vzniká tak, že podkožní krevní sraženina ´odtrhne´ kůži od chrupavky a ta vlivem nedostatečného zásobování živinami odumře, krevní sraženina může být způsobena úderem - modřina, ale i podkožním krvácením z jiné rány; případně může mít stejný účinek hnis - zánět chrupavky).
Další možné zdravotní komplikace ti nastínila Bohemica...


Ještě chceš postrašit?
:o

0 bodů

Uz sem si koupil Ichtoxyl a namazall, tak uvidime co z toho



Související témata

...