0 bodů
140 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Máte nějaký ověřený?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+2 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Z kuřecího stehna, cibule, česneku, nového koření a celého pepře uvařím polévku. Tu pak odměřím do pekáčku, nakrájím do ní na kostičky zeleninu. Zapnu troubu. Na plyn postavím polévku se zeleninou, oberu a nakrájím do ní maso ze stehna, přidám kostičku bujonu a nasypu odměřenou rýži. Přisolím tak, aby to bylo mírně přesolené. Když to celé zavaří, šoupnu to, přikryté druhým pekáčkem, do vyhřáté trouby. 10 minut, zamíchám, troubu vypnu a ještě 10 minut nechám dojít, stále přikryté. S tou zeleninou nešetřím. Mám ráda i nasekanou petržel a celer. (nod)



+1 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)
0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Uvařím libové vepřové (např. odřezky z kýty či karé, žebra...), uvařené maso pak nakrájím na ´kostičky´ tak 1 cm a okořením.
Část vývaru použiju na uvaření rýže, mezitím kostky masa osmahnu, přidám předem udušenou cibulku a další zeleninu (mrkev, petržel, hrášek...), na závěr česnek (čerstvý, nakrájený - ne prolisovaný) - jen aby se ohřál.
Tuto směs vmíchám do téměř uvařené rýže a nechám ´dojít´ (případně přidám ještě trochu vývaru, aby rizoto nebylo suché).
Pokud mám chuť, na talíři posypu nastrouhaným parmezánem.



Související témata

+2 bodů
1 reakce 308 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 164 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 514 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 141 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 455 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 453 zobrazení
0 bodů
1 reakce 219 zobrazení
0 bodů
1 reakce 507 zobrazení
0 bodů
1 reakce 203 zobrazení
0 bodů
1 reakce 198 zobrazení
30.6.2014 v kategorii Vaření, jídlo Zbyšek
...