Nesnáším kosti v rybě. Poraďte prosím
Vykostena ....:D kazda ryba ma kosti ..ale pokud se udelaji filety ...tak se kosti zredukuji ..protoze se odreze maso zalezi jen na tobe ktera ryba ti chutna ...ja mam za to ze nejlepsi ryba je bucek ..nebo veprovy rizek ... Kazda ryba ma jiny druh masa pokud se to da za maso povazovat ...treba vertsina dravcu je dobra ...Stika ..Candat ..Pstruh ..Okoun atd... maji pevne maso opakem jsou ryby jako je Kapr ....Toustolobik ..sumec atd ...ten ma maso mastne a je dobry prevazne na uzeni .... Takze pokud rybu vyfiletujes... tak ma minimum kosti....je zde zajimava alternativa a to Zralok..ten kosti nema taky to ....ale neni ryba vybrz paryba ...maso se podoba kurecimu ....
Žádná ryba neni bez kostí. Nejméně kostí mají bělomasé ryby. Jejich maso je světlé. Mezi ně patří pangacius, světlá treska,halibut. Málo kostí má také platýz a mořský okoun
Losos. Tak jak je prodáván, je bez kostí. Je to moje nejoblíbenější ryba.
Všichni sladkovodní dravci obecně, mají málo kostí. Mají bílé, pevné maso a málo kostí. Úhoř má jen chrupavčitou páteř. Žralok je také bez kostí.
Nauč se filetovat - není to tak obtížné, jak se zdá. - od 3. minuty :o
Tohle jsem se naučila, když mi kdysi manžel přivezl z Finka ten správný nůž - šavličku. Na zadní straně blistru byl návod, podle něj se to dalo snadno udělat. Jen jsem neznala prořezávání svaloviny hustými řezy. :)
Ještě aby! Snáší slepice. Jinak nejméně kostí má prase.
CZPoradna.cz