tak za prvé:šodó k buchtičkám se vaří z bílého vína a je s tím trocha víc práce než se standardním pudinkem
Na šodó pěna: 125 ml bílého vína, 30 g cukru, pár kapek šťávy z citronu, jedno celé vejce a žloutek, 3 cm vanilkového lusku a 3 cm kůry z bio citronu vcelku
postup:
Ve vodní lázni zahřívejte bílé víno s cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Teplota vína nesmí být moc vysoká, asi kolem 50 stupňů. Do vína přidejte rozšlehané vejce se žloutkem, citronovou šťávu, kůru z biocitronu a kousek vanilky. Míchejte pomocí šlehače na malém plameni, dokud se nevytvoří hustá pěna, která drží. Na závěr z pěny odstraňte kůru a vanilku, přelijte buchtičky a dozdobte třeba mátou nebo jahodami.
proč se však trápit se šodó,když ve školní jídelně jsme taky opravdové šodó neochutnali?Puding stačí připravit řidší než je jeden zvyklý....