Vždy ji rozvařím
Jak ktery druh ....Ja varim ryzi tak ...na hrnecek ryze davam 2 hrnecky vody ...takze vezmes hrnec do nej nalejes trochu oleje das na sporak ..az je olej rozpaleny prisypes 2 hrnky Ryze ...nichas po cca dvou minutach pridas 4 hrnky vody a ryzi osolis ..prikrejes poklickou a nechaz varit dokud se vsechna Voda nevypari ...pokud je ryze trochu tvrda nevadi ....nechej ryzi prikrytou poklickou a zabal cely hrnec do uterky ...ryze za 10 min dojde ... PS ; ryze nabyde asi 2x tolik tak to chce nejaky vetsi hrnec ...:D .. Stejny postup ze da delat i v troube v pecici mise ..tam pridavam jeste pulku cibule v celku ryze chuta lip ..
Ze 2 hrnku ryze jsou 4 porce ...
a do cibule napíchat hřebíček na ježka...
MC s tim hrebickem to neznam nekdy vyzkousim ...
Tak ji vař kratší dobu... A - případně, přidej k rýži méně vody.
Pokud chceš opravdu poradit, přidej info - jakou rýži vaříš a jak ji vaříš...
vařím ji cca 15 minut a pak ji dám ještě na cca 10 minut do mikrovlnky,aby byla pěkně dovařená a suchá,jako když se dělá v normální troubě...
CZPoradna.cz