Mám, ale nevím, jestli se ti bude ´líbit´...
Mně se totiž nedaří z něj vytvarovat ´šišku´, těsto mi vychází příliš řídké, takže knedlík vařím v ´plátýnku´ na parou.
:o
Cca 10 rohlíků nakrájím na kostičky a osmahnu nasucho, po vychladnutí přidám dva žloudky, na jemno nasekanou petrželku, osolím (mírně přesolím), půl hrnku mléka (cca 1,5 deci) a cca kolik mléka, tolik mouky (hrubé nebo polohrubé). Zamíchám a nechám ´odpočinout´.
Mezitím dám vařit do hrnce (vyššího) vodu, na hrnec upevním plátýnko (přes okraj zajistím špagátem), uprostřed udělám ďolík (co nejhlubší).
Pak z bílků umíchám tuhý sníh a pomalu jej vmíchám do předem připravené směsi.
Jakmile voda vře, naleju těsto na plátýnko (je už mokré - nasáklé vodou z odparu) a zadekluju.
Vařím tak cca 20 minut (zda je hotový lze poznat vpichem špejle).
:o
Chuťově dobrý, pěkně nadýchaný - jen z něj nenakrájím kulaté plátky, uvařený knedlík má tvar disku.