0 bodů
540 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Když chci udělat takové ty opečené půlky brambor na pánvičce mám je napřed uvařit? Nebo se smaží syrové?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

"Americké brambory" jsou pečené, ne smažené.
Důkladně brambory umej (kartáčkem), nakrájej a dej na plech (na něm předem rozpusť sádlo). Pak nastav troubu na max. a do rozpálené dej brambory péct - cca 5 minut na max, pak cca 15-20 minut na 110°C (nastav teplotu na 110°a nech troubu postupně chladnout).

Tyto "americké" brambory jsem už jedl za mého dětství, ale říkalo se jim jinak !

mowla Domácí (2.9k bodů)

No jo - dneska je vůbec spousta věcí ´émerická´...
:o



+1 bodů
elis Registrovaný (157 bodů)

Moje příprava těchto pečených brambor:Brambory vybírej stejné velikosti,důkladně omýt..rozkrájej na čtvrtky(měsíčky),nahážu do mísy.Proliji je olejem smíchaným s kořením,které nám chutná,přesypu na plech s pečícím papírem.Zbyde-li mi v ledničce např,bílek ušlehám ho,zamíchám do něj trošku parmazánu a peču,ochutnám cca 40 min.Mezi brambory naháži rozmarýn,tak 2 větvičky,krásně rozvoní.

0 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

no, u nás jedia neolúpané zemiaky iba prasatá (bez urážky).
to iba američania sú spratci leniví a zožerú (doslova) kadejyký blivajz.

(smoking)

no, ale proti gustu žiaden dišputát, dobrú chuť.(pizza)
ja si zemiaky radšej olúpem.(^)

image
mowla Domácí (2.9k bodů)

Někdy su tak lenivý, že - nejenomže si brambory neoloupu, ale dokonce je ani neuvařím...
:o
Prostě si je zahrabu do ´pahreby´ (líbí se mi tento termín) a nechám je, ať se upečou - zatímco já relaxuju pohledem do plamenů.
:o



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 601 zobrazení
0 bodů
1 reakce 903 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 2.8k zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 1.5k zobrazení
0 bodů
1 reakce 379 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 2.6k zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 591 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 531 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 524 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 571 zobrazení
...