Větší množství?
Napadá mne dvojí
- ovařit a a zmrazit vcelku - máš-li dost velký mražák (nebo uvařit důkladně, oloupat, nakrájet a zmrazit, což zabere menší prostor)
- nebo uvařit důkladně (...) a zavařit
Pak ji můžeš (mraženou i zavařenou) použít kdykoli posléze*).
Jedl jsem i kvašenou - oloupanou za syrova, nakrájenou na plátky cca 1 cm a vloženou do zelí na kvašení (podobně, jako se do zelí přidávají jablka) - výtečné, ale jednak se zelí od řepy zabarví a jednak i mírně ochutí.
*) sám používám řepu jen jako surovinu na polévku
- uvařím důkladně umyté bulvy v hovězím vývaru (teprve pak oloupu a nakrájím na kostičky a vrátím do vývaru) na 3 litry vývaru dávám k řepě uvařit tak 1 chillie papričku (celou)
- přidám nakrájené maso (z vývaru)
- osolím
- hotovo
:o