0 bodů
1.1k zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Je to pravda že jinak se zelí neudělá správně kvašené?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

+2 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Ne, není to pravda - ne, nemusíš...
Zelí ti klidně stejně dobře vykvasí v dřevěné bečce (ta se ale špatně udržuje), v igelitovém pytli, smaltovaném nebo nerezovém kotli...
Jen je nesmíš naložit do nádoby, která reaguje s kyselinou (železo, hliník...).

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Když se vám podaří ze zelí vyždímat, vyšlapat vodu, pak už můžete napěchovat do čehokoliv. Šlapání, vylisování, vyždímání vody je podmínkou.



+1 bodů

Tak jak píše mowla je správně! Jen bych podotkl, že nesmíš použít nádobu kde nakládalo maso a to platí i obráceně.



Související témata

+3 bodů
3 odpovědí 157 zobrazení
5.10.2015 v kategorii Vaření, jídlo Bobo
0 bodů
7 odpovědí 735 zobrazení
+2 bodů
1 reakce 355 zobrazení
0 bodů
1 reakce 622 zobrazení
+2 bodů
3 odpovědí 514 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 388 zobrazení
+2 bodů
2 odpovědí 263 zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 3.1k zobrazení
...