Na obale je napsáno že není tepelně upravená, je ale cítit nádherně jako uzená. Nevím jak si to mám vysvětlit. Je teda uzená, nebo tepelně neupravená? Já myslela že Schwarcvaldská šunka je sušené maso. Jak to teda je? Děkuji za odpověď Nikola Tomanová
Je uzená - i tepelně neupravená... ;-) Výrobky tohoto typu jsou dlouhodobě uzené za studena (do 25°C) - takže maso je dobře prouzené (zároveň vyschlé), ale přitom neprošlo tepelnou úpravou.
Děkuji Vám Nikola
Není zač - a ať ti chutná, je to dobrůtka.
Je moc dobrá, ale občas je docela tvrdá. Ale to je asi tím že není tepelně opracovaná. Jinak je to skvělá záležitost.
Docela tvrdá (spíš tuhá) - přesně, to je tím, že jde o - v podstatě, syrové maso. Musíš ji krájet na co nejtenší plátky (ostrý nůž) napříč vlákny - pak je křehoučká. ;-)
CZPoradna.cz