0 bodů
669 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Nebo lze nahradit maso i něčím jiným?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+2 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Pravý tatarák pouze a jen z nejkvalitnějšího hovězího masa. Nějaké pomazánky, kterým se říká tatarák z jater nebo z nějaké ryby, to tatarák není.



+2 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Tatarák nejde udělat z ničeho jiného, než z kvalitního hovězího. Vše ostatní jsou jen napodobeniny.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Je to to totéž, jako když se kuřeti na smetaně říká svíčková, kouskům masa kung pao. Proto je tolik názvů, aby se odlišily jednotlivé recepty. Když si dám v restauraci tatarák, nechci rybí salát nebo pomazánku.

Bred Domácí (4.3k bodů)

Ano, přesně jak píšeš. Nevím zda je to jen český nešvar ale s podobnými špatně pojmenovanými věcmi se setkáváme každý den

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Vlastně ano. Máš pravdu. Např. Zastavit letadlo v letu, přesměrovat peníze, tuneláři, prorazit kvóty, horní stehno, křídla na pečení, kuře bez prsou atd. (tmi)

0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Chceš dělat tatarák "jen z masa" - a to pak ještě nahradit???
:D
Kromě masa potřebuješ na tatarák ještě cibuli a koření (kmín, pepř/chillie, sůl, hořčici, kečup...) a vejce (resp. žloudek).
Ale jo - nemusí být z hovězího - tatarák lze udělat i z dobré ryby (třeba uzeného lososa)...
:o

arygnoc Registrovaný (913 bodů)

Ale jo - nemusí být z hovězího - tatarák lze udělat i z dobré ryby (třeba uzeného lososa)

skutočne, dá sa to.

podobne ako bryndzové halušky - halušky nahradíme špagetami, bryndzu tvarohom a kľudne to môžeme volať bryndzové halušky.

tatarák - je výhradne zo surovej hovädzej sviečkovice.
nie z ryby, a už vôbec nie z údenej, podobne ako bryndzové halušky nie sú zo špagiet a tvarohu.

(smoking)

image
0 bodů

Parádní nápad. Jdu do lososa. Já se totiž toho z masa bojím. Vím že to bude falešnej tatarák (pro někoho třeba nepředstavitelný) ale chci to zkusit.

mowla Domácí (2.9k bodů)

Tak ale dej pozor na ´recept´ - losos má výrazně jemnější chuť, takže namísto žluté použij bílou cibuli (nebo - lépe, šalotku), před osolením směs jemně ´zakápni´ limetkou (no, stačí i citronem - a limeta je lepší) a nepoužívej pepř, jen chillie (pepř leda zelený - ale i s tím opatrně - jak píšu, losos má jemnou chuť a snadno jej překořeníš)...

arygnoc Registrovaný (913 bodů)

skúste.

ale nikde nehovorte, že ste jedol tatarák, lebo to nie je pravda.

(smoking)

image


Související témata

0 bodů
2 odpovědí 714 zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 558 zobrazení
+2 bodů
3 odpovědí 278 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 544 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 1.7k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 258 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 635 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 249 zobrazení
+2 bodů
6 odpovědí 968 zobrazení
31.3.2014 v kategorii Vaření, jídlo Jana Novotná
...