0 bodů
2.2k zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Chci si udělat takovou polévku z mléka brambor a dám tam zelené fazolky. Kdy tam mám přidat ocet aby se mléko nesrazilo? Do studeného mléka nebo když se bude vařit? Chci to mít nakyslé.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+1 bodů

Jasně ocet až nakonec po odstavení z plotny. Díky



+1 bodů
Bohemica Registrovaný (256 bodů)

Mléko v polévce se zdrcne po přidání octu, pokud má ocet jinou teplotu než polévka. Já ocet před přidáním do vroucí polévky ohřívám.

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Přidáním octu do mléka vznikne sýr. Nakyslou chuť snad až na konci po odstavení z plotny.

0 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)

Pokud dáváte do polévky jíšku, tak mléko až po jíšce a nemělo by se zdrcnout.

arygnoc Registrovaný (913 bodů)

jíšku nééééééééééé!

(smoking)

mama:

ospravedlňujem sa, ale tí, čo ma poznajú, vedia, že som zarytý nepriateľ jíšky - je to najväčšie zlo páchané na inak dobrom jedle.

image
mama Pokročilý (1.2k bodů)

arygnoc, nevím odkud pocházíte, ale z moji rodné hroudy vím, že se dává jíška do čočky, do zelí, do mrkve, do bílé polévky. Prostě všechno takové kejdy. Byl to chudý kraj a lidé potřebovali mít plný žaludek. Nevím odkud je tazatel, tak jsem mu pro jistotu napsala, jak na to, jak to dělám já. Kolik lidí, tolik zvyklostí.

arygnoc Registrovaný (913 bodů)

ale už nie je 19. storočie, ani vojnový hladomor, je možné variť čočku iba z čočky (po našom šošovica, jedno i druhé znie pekne), zelí zo zelí, mrkev z mrkvy a netreba to nastavovať múkou, zabíjať chuť pôvodnej suroviny.

je to proste barbastvo - z hľadiska chuťového i vizuálneho pôžitku z jedla.

skutočne, Kolik lidí, tolik zvyklostí - niekomu stačí miesto príbora lyžica (lžíce), niekto neje ani palačinky rukou.

nie je plné brucho poslaním jedenia, i jedením, konzumovaním jedla, sa dá prežiť zážitok.
no, ale čočkou s jíškou asi nie.

ale áno, verím, že sú ľudia, pre ktorých je jedlo iba plný břuch, ale je to škoda.

(smoking)

image
mama Pokročilý (1.2k bodů)

arygnoc, pro Vás je to barbarství a mně to zase chutná a vypadá to pěkně. Není to jen o plném břuchu, i když to tak původně v těch starších dobách bylo a možná ještě je i dnes. Pište o vaření co myslíte, já si budu jíst, co mně chutná, i když je to podle Vás barbarství. Podle mně neškodí člověku, co do něj ústy vchází, ale to, co z jeho úst vychází. Zřejmě jsme každý jiný. Mějte se.

0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Ocet až úplně na konec - po zavaření smetany (mléka).

0 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

ocot spôsobuje zrazenie mlieka.
zraziť sa môže iba mlieko čerstvé (no dobre, to, čo je v obchodoch nie je mlieko a ani nie čerstvé, napriek tomu sa zrazí, skysne).

pokiaľ chcete robiť bielu kyslú polievku (lusková, mňam), vhodné je dávať ocot na dochutenie pri podávaní, prípadne po dovarení (pozrite napr. recept).

(smoking)

image


Související témata

0 bodů
2 odpovědí 2.4k zobrazení
20.5.2014 v kategorii Vaření, jídlo Gregor
0 bodů
2 odpovědí 294 zobrazení
20.7.2014 v kategorii Vaření, jídlo Špaček
+1 bodů
0 odpovědí 254 zobrazení
16.7.2015 v kategorii Zdraví, krása Petuma
0 bodů
2 odpovědí 278 zobrazení
+1 bodů
8 odpovědí 468 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 375 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 1.6k zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 766 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 182 zobrazení
23.5.2014 v kategorii Vaření, jídlo Klokan
0 bodů
2 odpovědí 229 zobrazení
...